İnanılır gibi değil ama gerçek.. Milli Eğitim yeni öğretim yılına o kadar hazırlıksız girdi, o kadar acemilikler yaptı ki, olan öğrencilerle velilere ve öğretmenlere oldu. Zekeriya Konukoğlu'nda ilköğretim ve ortaöğretim ayrıldı. İlköğretim mevcut okulda kalırken, 6, 7 ve 8. sınıflar ise Gazikent'te bulunan Emine Konukoğlu İmam Hatip Ortaokulu'na yönlendirildi. Ancak öğrenciler yeni okullarına gittiklerinde okulun kapalı olduğunu görünce şaşırıp kaldı.
SORUN ÜSTÜNE SORUN
Gaziantep'te 2014-2015 eğitim öğretim yılı başladı ancak sorunlar bitmek bilmiyor. Öğretmen ve derslik açığı, ikili öğretim, hizmetli sorunu, müdür sorunu, bütçe ve alt yapı sıkıntılarının had safhada olduğu eğimde, ilklerde yaşanıyor. Yaz tatili döneminde yapılmayan tamir ve onarımlar nedeniyle çoğu okulda inşaat çalışması devam ederken, kentimizde bir okuldan başka bir okula nakledilen öğrenciler, nakledildikleri okulun kapalı olması nedeniyle okulsuz kaldı.
İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM AYRILDI
Zekeriya Konukoğlu'nda bu yıl yeni sisteme geçilerek ilköğretim ve ortaöğretim ayrıldı. İlköğretim mevcut okulda kalırken, 6, 7 ve 8. sınıflar ise Gazikent'te bulunan Emine Konukoğlu İmam Hatip Ortaokulu'na yönlendirildi. Ancak öğrenciler pazartesi günü yeni okullarına gittiklerinde okulun kapalı olduğunu gördüler.