CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ, 1 Mayıs'la ilgili açıklama yaptı. Gökdağ, 1 Mayıs'ın nerede ve nasıl kutlanacağına 21. Yüzyılda bile iktidarın karar verdiğini belirtirken, Ekici, çocuk işçi sayısının 2 Milyona yaklaştığını söyledi.

GÖKDAĞ:GEREKEN YASALAR ÇIKARILMALI

Türkiye'nin, çalışma yaşı ve yaşamı açısından, altına imza attığı uluslararası sözleşmelerin gereklerini yerine getirmediği için, işçiler ve tüm çalışanların, sağlık, ekonomik, sosyal ve siyasal haklardan mahrum bırakıldığını belirten Gökdağ, "Ülkemizde son yıllarda özellikle taşeron işçiliğin yaygınlaştırılması ile birlikte ölümlü iş kazalarında artış gözlenmektedir. İşçilerin, çalışanların, emeklerinin karşılığını alabilmeleri, insanca yaşam ve çalışma koşullarına sahip olabilmeleri için gereken zemini hazırlayacak yasalar bir an önce hayata geçirilmelidir" dedi.

EKİCİ:10 ÇOCUKTAN 8'İ KAYITDIŞI

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, çocuk işçi sayısının 2 milyona yaklaştığı, her 10 çocuktan 8’inin kayıt dışı çalıştırıldığı, kadın emeğinin yok sayıldığı, bir ülkede, 1 Mayıs'ın bayram günü olarak kutlanmasının beklenemeyeceğini söyledi.

ÇELİK İRADE

Ekici, emek karşıtlarının kirli hesaplarını bozacak tek gücün, işçi, memur, işsiz, çiftçi, ezilen, hakları yok sayılan, ötekileştirilen toplum kesimlerinin güçlerini bir araya getirmesiyle oluşturacakları çelik irade olduğunu belirtti. HABER MERKEZİ