Kavaklık Rotary Kulübü Çocuk yaşta yapılan evliliklere dikkat çekmek için “Çocuk Gelinler Olmasın" projesi kapsamında Kavaklik Rotarak ve Kavaklık İnteract Kulubü ile birlikte bir program düzenledi.Kavaklık Rotary Kulübü dönem başkanı Zülal Pınar, "Çocuk yaşta yapılan veya yaptırılan evlilikler, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizin de en önemli toplumsal sorunlarından biri olmaya devam etmektedir. Alınan her türlü önleme rağmen bu sorun ne yazık ki ülkemizde de hala hüküm sürmektedir" dedi.

SEÇİMLER ÖZGÜRCE OLMALI

"İnsan; doğası gereği özgür olmalıdır ve seçimlerini özgürce yapmalıdır" diyen Pınar, "Kadınların, kızların, erkeklerin bir mal, bir meta gibi alınıp satılma dönemi çok eskilerde kalması gerekirken bunun hala devam ediyor olması bizlerin, insanlığın alnına sürülen bir utanç vesikası olmaktadır. Bizler Rotary Kulüpleri olarak toplumda ihtiyaç olan konulara “önce hizmet” bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Modern, eğitimli günümüz Türkiye’sinde çocukların geleceklerini karartmayalım. El birliği ile gerekenleri yapalım. Çocuklar oynasın, gülsün, eğlensin, okusun, geleceğin iş kadınları olsun, geleceğin güçlü insanları olsun. Kızlarımız yarının bilinçli, eğitimli, özgüvenli anneleri olsun. Onlar da gelecek nesillerimizi bilinçli büyütsün" şeklinde konuştu.

MÜZİK DİNLETİSİ VE VİDEO

Çocuklara yüz boyama ve balon dağıtımın yapıldığı “bırakın çocuklar çocuk kalsın, cocukluklarını yaşasınlar” temaların vurgulandığı Kavaklık Rotarak kulübünün etkinliği oldukça büyük ilgi çekti. 'Çocuk gelinler olmasin' temalı görsellerin, videoların olduğu etkinlikte bir müzik dinletisine yer verildi. 12-18 yaş arası gençlerden oluşan Kavaklık İnteract kulübu gençleri ise çeşitli röportajlar ve şiirlerle bu konuya dikkat çekmeye çalıştılar. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT