Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri AFS öğrencisi Meyra Çoban, Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde bu yıl 56. sı düzenlenen ve 3 bin 500 kız ve erkek öğrencinin katıldığı Yaratıcı Öğrenciler Yarışması’nda eyaletin en büyük ödülünü kazandı. Meyra Çoban, GKV öğrencileri arasında düzenlediği “Avrupa senin için ne kadar değerlidir ve Türkiye Avrupa Birliği’ne katılmalı mıdır?” konulu anket uygulamasına dayalı çalışmasıyla büyük beğeni toplayarak yarışmada birinci oldu.

Almanya’nın Stutgart kendinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Eyalet Meclisi Başkanı Guido Wolf, Meyra’nın özverili çalışma ve yüksek analiz yeteneği ile kendilerini ikna ederek birinciliği kazandığını söyledi. Meclis Başkanı Wolf siyasetin herkesi, özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri ilgilendirmesi gerektiğini, bu nedenle Baden-Württemberg Eyalet Meclisi olarak gençlerin politikaya ilgisini artırmak için bu tür yarışmalar düzenlediklerini ifade etti.

BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

Baden-Württemberg Eyalet Meclisi GKV Özel Okulları Öğrencisi Meyra Çoban’a onur madalyası takarak 1.250 Euro’luk ödül çeki ile başarı belgesi verdi. GKV’li Meyra ayrıca Stuttgart’ta gerçekleştirilen bir günlük gezide politikacılarla birlikte yemekli toplantıya katılarak, müze ziyaretleri ve Altes Schauspielhaus’ta Frank Wedekind’in eseri “Frühlings Erwachen” adlı dramayı izleme imkânı elde etti. Meyra Çoban’ı kutlayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili elde edilen başarının önemli olduğuna dikkat çekerek “Öğrencilerimizin yerel, bölgesel ulusal ve uluslar arası arenada elde ettikleri başarılar hepimizin ortak gurur kaynağıdır. Öğrencimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi. HABER MERKEZİ