CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, Gaziantep Valiliği'ne bilgi edinme başvurusu yaparak üniversite karşısında yapılıp, üniversiteye devredilen vali konağıyla ilgili bilgi talep ettiğini, ancak verilen cevap karşısında kafasının karıştığını söyledi.

2 MİLYON 750 BİN LİRAYA YAPILIYOR

Uğur Kalkan, dün basına gönderdiği açıklamada, "Yeni vali konağının Şehir gösteren'e mi yapılacağını, ne kadara mal olmasının öngörüldüğünü ve çalışmaların ne aşamada olduğunu sordum. Tarafıma gönderilen cevap yazısında üniversite karşısına yapılan konağın 2 milyon 750 bin lira artı Kdv'ye yapıldığı, bu paranın üniversite tarafından ödeneceği bildirildi. Devamında da 'yeni Vali konağının yapımı düşünülmemektedir" denildi.

ÇİZİMİ İÇİN 160 BİN LİRA ÖDEME YAPILACAK

Konuyu araştırdığında iyice şaşırdığını belirten Kalkan, "Yapmış olduğum çalışmalar sonucunda '' yeni vali konağı yapımı düşünülmemektedir '' cümlesinin aksine 2015/114844 ihale numarası ve Gaziantep Valiliği Vali Konağı Proje Çizim Hizmet Alım İşi adıyla ihale yapıldığını gördüm. Bu projenin sadece çizimi için 160 bin lira ödeme yapılacak. İhaleyi kazanan firma da Uluslararası Tasarım Vakfı İktisadi İşletmesi. Bir yandan yapımı düşünülmemektedir denilip, öte yandan böyle bir çalışmanın yapılmasını yadırgadım. Böyle bir çalışma olmasına rağmen, tarafıma yanlış bilgi verenler hakkında da ilerleyen günlerde yasal yollara başvurumuzu yapacağız" diye konuştu. HABER MERKEZİ