Sanayi Odası organizasyonunda, Dünya’nın en büyük 2. Plastik ve Kauçuk Fuarı Chınaplas 2014’e katılan ticaret heyeti kente döndü. Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, "Bütün dünyanın takip ettiği, plastik sektörünün kalbinin attığı böylesine önemli bir fuarda, Türkiye’yi ve kentimizin plastik sektörünü tanıtma fırsatı bulduk" dedi.

GSO öncülüğünde 18 firmadan 22 kişi, 23-26 Nisan tarihlerinde Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenen fuarda Gaziantep’in ihracatını ve plastik pazarındaki etkinliğini artıracak ikili görüşmeler yaptı. Yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda firmalar, son teknoloji ürünlerini görme fırsatı bulmanın yanı sıra, Şangay Plastik Ticareti Birliği üyeleri ile de ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Şanghay Ticaret Odası ile ortak işbirliği ve yatırım imkanları konulu toplantı ve plastik üretimi yapan fabrikalara da ziyaret gerçekleştiren heyette, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Ünverdi, Cevdet Akınal ve GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü yer aldı.

ÖNCÜLÜK ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Chinaplas ve Gaziantep firma temsilcilerinin fuara katılımı hakkında açıklamada bulunan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, “Plastik sektöründe daha başarılı olmak için üyelerimiz ve sektör mensuplarıyla dünyanın en prestijli fuarına katılım sağlayarak iş bağlantılarımızı genişletmeye çalıştık. Farklı ülke firmalarının katılım sağladığı fuarda, Gaziantepli ticaret heyeti olarak iş ve dostluk bağlantıları kurduk. Bütün dünyanın takip ettiği, plastik sektörünün kalbinin attığı böylesine önemli bir fuarda, Türkiye’yi ve kentimizin plastik sektörünü tanıtma fırsatı bulduk. Ayrıca GSO olarak ülkemize fayda sağlamak bizi onure ediyor. Ülkemizin, Gaziantep’in; ticari, sanayi ve ulusal başarısını refahını artıracak girişimlerde bulunmaya ve bu amaçla firmalarımıza öncülük etmeye bundan sonra da devam edeceğiz.” dedi.

BÜLTEN