Eyyübi, Aydınbaba ve Kıbrıs Mahallelerinde en küçüğü 16 yaşında üç kişi cinayete kurban gitti. Cinayet ve şiddet olaylarının arttığı kentte vatandaşlar "Neler oluyor?" diye sordu. İlk cinayetin Aydınbaba Mahallesi'nde yaşandığı ve 16 yaşındaki İsmail'in kafasından vurularak öldürüldüğü olayı Eyyübi Mahallesi'nde işlenen cinayet takip etti. Mehmet B isimli kişi boşandığı eşi ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği arkadaşı 25 yaşındaki Suat Söğüt'ü av tüfeğiyle öldürüp kaçtı. Kıbrıs Mahallesi'ndeki cinayette ise motosikletle park halindeki otomobile av tüfeğiyle ateş açıldı. Saldırıda 25 yaşındaki Yusuf Çiçek başına isabet eden saçmalarla yaşamını yitirdi, yanındaki arkadaşı ise yaralandı.

İSMAİL'İ PARKTA ÖLDÜRDÜLER

16 yaşındaki İsmail Avcıgil, parkta dolaşırken kimliği belirsiz bir kişinin av tüfeği açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Olay, Aydınbaba Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; parkta silah sesi duyan mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler yerde kanlar içinde yatan İsmail Avcıgil'i gördü. Polislerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri İsmail Avcıgil'i, ambulansla Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürdü. Avcıgil yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Polisin olay yerinde yaptığı incelemede kurusıkıdan çevirme tabanca ile av tüfeğine ait boş fişek bulundu. Görgü tanıklarının ifadelerine başvuran ekipler, tüfekle ateş ederek kaçan ve eşkali belirlenen şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

EŞİNDEN BOŞANDI, ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ

Mehmet B., boşandığı eşi ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği arkadaşı 25 yaşındaki Suat Söğüt'ü av tüfeğiyle öldürüp kaçtı. Olay, Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet B., boşandığı ismi öğrenilemeyen eşi ile ilişkisi olduğu iddiasıyla arkadaşı Suat Söğüt'ü konuşmak için sokağa çağırdı. İkili arasında başlayan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Bu sırada Mehmet B., yanındaki av tüfeğiyle Söğüt'e ateş açtı.

OLAY YERİNDEN KAÇTI

Saçmalara hedef olan Söğüt yaralanırken, Mehmet B. ise olay yerinden kaçtı. İhbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla özel bir hastaneye götürülen Söğüt, doktorların çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Suat Söğüt'ün cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürülürken, olay yerinde inceleme yapan polis, Mehmet B.'yi kısa sürede yakalayıp gözaltına aldı.

ARACINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Motosikletle park halindeki otomobile av tüfeğiyle ateş açıldı. Saldırıda 25 yaşındaki Yusuf Çiçek başına isabet eden saçmalarla yaşamını yitirdi, yanındaki arkadaşı ise yaralandı. Olay, Kıbrıs Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Yusuf Çiçek kendisine ait 27 E 1223 plakalı otomobilde arkadaşı İbrahim Günay ile otururken, yanlarına motosikletle yaklaşan H.G. yanındaki av tüfeği ile otomobile doğru peş peşe ateş ederek kaçtı. Silah sesini duyanların haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri Yusuf Çiçek'in öldüğünü belirlerken, arkadaşı İbrahim Günay ise ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

ALACAK VERECEK MESELİYMİŞ

Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Günay'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Başına isabet eden saçmalarla yaşamını yitiren Yusuf Çiçek'in cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Bu arada saldırıyı düzenlediği iddiası ile aranan H.G.'nin, ölen Yusuf Çiçek ile alacak nedeniyle husumetli olduğu öne sürüldü. Polis, bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına yol açan saldırı sonrası motosikletle kaçtığı öne sürülen H.G.'nin yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor. HABER MERKEZİ - DHA - İHA