Türkiye’nin sektöründe lideri konumunda yer alan ve üstlendiği birçok görevle ülkemizin dünya genelinde tanıtımını başarıyla gerçekleştiren Tahir Tekin Öztan’a Çin ve Kore talip oldu. Başarılı iş adamı Tahir Tekin Öztan’ın kendi ülkelerine yatırım yapmasını isteyen Çinli ve Koreli iş adamları bu yatırımlara kendilerinin de ortak olmak istediğini vurguladı.
Çinli ve Koreli iş adamlarından Tahir Tekin Öztan’a yatırım çağrısı yapıldı. Tarihi İpek Yolu Kervansaray Oteller Birliği’nin startını vermek üzere Türkiye’ye gelen Çinli ve Koreli iş adamları ve yatırımcılardan Tahir Tekin Öztan’a Çin ve Kore’ye restoranlar zinciri açılması yönünde çağrı yapıldı. Hidden Bay Otel Sahibi ve Çin İhracatçılar Birliği Başkanı iş adamı Jae Ho Kim ve Dunhuang Culture Hotel Sahibi Peter Wong ile Koreli Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Başkanı Young Hoon Kwaak’tan Tahir Tekin Öztan’a ülkelerine yatırım yapması yönünde çağrı geldi. Yurt dışında çeşitli yatırımlar yapmak için araştırmalar yapan Tahir Tekin Öztan kendisine yapılan bu çağrılardan dolayı memnun olduğunu ifade ederek söz konusu teklifleri değerlendirmek için Çin ve Kore’ye giderek incelemeler yapacağını ifade etti.
Dünyanın birçok ülkesinden teklifler aldığını da sözlerine ekleyen Tahir Tekin Öztan, “Benim en büyük idealim Türk mutfak kültürünün dünya genelinde yaygınlaşmasını sağlamak ve Türkiye’nin bir gastronomi ülkesi haline gelmesine katkı sağlamaktır. Bu düşüncemi gerçekleştirmek için Şirehan Otel’in bir gastronomi merkezi olması yönünde önemli adımlar attım. Geçtiğimiz yıl dünyanın birçok ülkesinden gelen ünlü şeflere mutfak kültürümüzle ilgili günlerce uygulamalı eğitim yaptırarak gerek Türk yemeklerinin gerekse Antep yemeklerinin yapılış şekillerini anlattık. Ünlü şeflerin ülkelerine döndükten sonra kendi restoranlarında yemeklerimizi menülerine alması bizleri mutlu etti. Son olarak Çin ve Kore’den gelen teklifler de çok cazip. İpek Yolu üzerinde bulunan Çin, Güney Kore ve Çeçenistan yanında diğer ülkelerinde içerisinde olacağı bir İpek Yolu gastronomi zinciri kurulabilir. Yapılan teklifleri değerlendirecek ve davet edildiğimiz ülkelere giderek incelemelerimizi yapacağız” dedi.