TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Kara Pazartesi” olarak adlandırılan Çin ekonomik krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kadooğlu, Dünyanın üretim merkezi olan Çin’de yaşanan krizin, Türkiye için bir fırsata, avantaja dönüşebileceğini belirtti. Kadooğlu, "Türkiye, yabancı yatırımcılar için önemli parametreler olan büyüme, genişleyen pazar, hukuki altyapı, dünya pazarlarına erişim, lojistik altyapısının elverişliliği, enerji kaynaklarına yakınlık konularında önemli rekabet avantajlarına sahip bir ülkedir” dedi.

DÜNYADA ÜRETİM ÜSSÜ

Çin’de yaşanan son krizin, yatırımcıları yeni ülkelere doğru kaydırabileceğinin altını çizen Kadooğlu; “Bu durumda gelişmekte olan ülkeler arasında, doğrudan yabancı yatırımcılar için Türkiye en fazla umut vaat eden ülkedir. Türkiye, dünyanın üretim üssü olmaya en yakın adaydır. Yeter ki bir an önce siyasi istikrar sağlansın ve şiddet olayları tamamen sona ersin. Ülkemizin barındırdığı potansiyeli açığa çıkarmak için, önümüzdeki fırsatları değerlendirebilmek, çocuklarımıza ekonomisi ve demokrasisi güçlü bir ülke bırakabilmek için ekonomiye odaklanmalı ve sorumluluk almalıyız” diyerek açıklamasını tamamladı. HABER MERKEZİ