Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında mevcut başkan Abdülkadir Çıkmaz, 181 üyenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Abdülkadir Çıkmaz ve İbrahim Türkhan’ın aday olduğu seçimlere iki liste halinde gidildi. Divan Başkanlığını Selami Memiş, Divan üyeliklerini ise Ramazan Çetinkaya ve Ramazan Eken’in yaptığı Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı. Yönetim kurulu raporunun okunması, bilanço gelir-gider hesaplarının görüşülmesi, denetim kurulu raporunun okunması, yönetim ve denetim kurulunun ibrası ve 2014 yılı bütçe ve iş programlarının görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi.

ÜYELER ÇIKMAZ DEDİ

İl seçim Kurulu üyelerinin gözetiminde kapalı zarf usulü yapılan seçimlere Abdülkadir Çıkmaz mavi liste ile İbrahim Türkhan ise sarı liste girdi. Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile birliği TİM genel kurulunda temsil edecek asil ve yedek delegelerin belirlendiği seçimlerde 349 kayıtlı üye oy kullandı. İki oyun geçersiz sayıldığı sayım sonucunda Abdülkadir Çıkmaz 181 üyenin oyunu alırken, İbrahim Türkhan ise 167 oyda kaldı. Öte yandan TİM Delegeliğine ise mavi listeden Asım Samlı Tarım Ürünleri İthalat İhracat A.Ş 180 oyla seçildi.

ÇIKMAZ:İSTİKRAR KAZANDI

Seçimin demokratik bir ortamda geçtiğini ifade eden Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz kongreye katılan herkese teşekkür ederek tebrikleri kabul etti. Çıkmaz, mahalli seçimlerde olduğu gibi birlik seçimlerinde de insanların istikarara oy verdiğini belirtirken, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bölge ihracatının arttırılması için çalışacağını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeliklerini kazanan liste şu isimlerden oluştu.

Başkan Adayı: Kahraman Tarım Ürünleri Tic. Ve San.A.Ş

Yönetim Kurulu

Asil Üyeler: Meray Kuruyemiş, Pak Tarım Ürünleri, Altın Fıstık Gıda. Kırıcı Kuru Meyva. Özgü Tarım-Doğan Can Tarım, Lenteks Gıda, Simeks Tarım, Alagözler Gıda, Beydemir Tarım

Yedek Üyeler: Deniz Temel Gıda, Bahattin Kıraç, Zerova Fıstık Dünyası, Desal Gıda, Yiğitcanlar Tarım, Süper Gıda, Aprifood Tarım, Naturel Nuts Gıda, Orhan Kaya Yerli Mahsül, Dağ Kuru Gıda

Denetim Kurulu

Asil Üyeler: Huzur Kuruyemiş, Tatco Gıda, Tek Bulgur

Yedek Üyeler: Royal İç ve Dış Ticaret, Ertuğrul Bozhüyük Fıstık İmalatı, Eroğlu Tarım Ürünleri

Tim Delegeleri

Asil Delegeler: Asım Samlı Tarım Ürünleri

Yedek Delegeler: Yusuf Kiraz, Mersa Fıstıkçılık. HABER MERKEZİ