Lions Kulübü’nün “LCİF Projesi” kapsamında aldığı ROB lazer cihazı, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kullanılması için düzenlenen törenle hastaneye bağışlandı.

Törene; Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç, Lions Külüpleri 118 U Genel Yönetmeni Bülent Şen, Şahinbey Lions Kulüp Başkanı Betigül Ataseven ve çok sayıda öğretim elamanı katıldı.

ÖNEMLİ SONUÇLAR ELDE EDİLİYOR

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumunda yapılan törende konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Lions kulübü tarafından bağış yapılan ROB lazer cihazı ile ilgili bilgi verdi. Coşkun, “Rob, yeni doğan bebeklerin göz hastalığı. Prematüre bebeklerde ortaya çıkan retinayla ilgili ciddi bir problem. Müdahale edildiğinde çok önemli sonuçlar elde edilebiliyor ve ömür ğüboyu görme engeli ortadan kalkıyor ancak tedavi edilmediğinde ise ciddi sorunlar ortaya çıkmakta ve görme kaybı oluşmakta” diye konuştu.

ACİL MÜDAHALE ÖNEMLİ

“Yeni doğan çocuklar, acil müdahalenin önemli olduğu bir hastalık grubu” diyen Prof. Dr. Coşkun, “Bu dönemde yapılabilecek acil müdahalelerle, ömür boyu engelli olmayı önleyecek yeni cihazlar, yeni metotlar, tedavi şekilleri ortaya çıkmaktadır. Lions Kulübünün bu duyarlılığı göstererek cihazı bağışlaması çok önemli. Doç. Dr. Oğuzhan Saygılı hocamızın da özverili çalışmalarıyla, Üniversitemiz hastanesinde bu rahatsızlıkların tedavi edileceği bir merkezin oluşumuna katkı sağlanmıştır” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini vurgulayarak, mutlaka toplumun da gerekli desteği esirgememesi gerektiğini belirtti. Bu tür duyarlılıklar konusunda Gaziantep’in diğer illere göre geride olduğunu ifade eden Prof. Dr. Elbeyli, bu törenin özellikle duyguları yeniden canlandırması bakımından önemli olduğunu ve bir avuç insanın probleme yönelik bir cihazın temini için yola çıktığını ve bu cihazı Üniversitemize kazandırdığını söyledi.

CİHAZ SAYISI AZ

Lions Külüpleri 118 U Genel Yönetmeni Bülent Şen, Lionsların yapılan hizmetlerde öncelikle önlenebilir rahatsızlıkların üzerine gittiklerini söyledi. Şen, “Önlenebilir körlük kavramı ilgi alanımıza giriyor. Erken teşhis edilebilirse körlük önlenebilir. Nehir körlüğü denilen hastalık, dünyada Lionslar tarafından yapılan çalışmalarla çok azaltıldı, yok olma seviyesine geldi. Bir şey önlenebiliyorsa önlemeliyiz” diyerek, bu cihazın Türkiye’de çok az sayıda olduğunu söyledi.

CİHAZ ÖNEMLİ

Şahinbey Lions Kulüp Başkanı Betigül Ataseven, prematüre olarak doğan her yüz çocuktan onunun görme özürlü olarak doğduğunu ya da küvezde gözlerinin yanarak görme kaybına uğradığını belirterek, Rob Lazer cihazı ile yapılacak erken teşhis ile bu çocuklara yapılacak tıbbi müdahale sonrasında hayata gören gözler olarak bakmaları açısından bu cihazın çok önemli olduğunu belirtti.

İHA