İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, Gaziantepli çiftçiye geçtiğimiz 1 hafta içinde 17.8 Trilyon destekleme ödemelerine başlandığını belirterek, "Torba yasayla birlikte ise eski yıllara dönük de 1.7 Milyon TL destekleme ödemesi yapılacak" dedi.

VEKİLLER BÜYÜK ÇABA HARCADI

14 Trilyonun ödemelerine geçtiğimiz Cuma, 3 milyon 800 Bin TL'nin ödemelerine ise, 6 Haziran itibariyle başlandığını belirten Mehmet Karayılan, "Çiftçi kayıt sistemine göre Gaziantep'te kayıtlı 32 bin civarında çiftimiz var. Gaziantepli çiftçilere destekleme ödemelerinin biran evvel yapılabilmesi için yoğun bir gayret gösterdik. Sağolsun Gaziantepli Vekillerimiz ve Ak Parti İl Başkanımızın da bunda desteği büyük oldu" diye konuştu.

ESKİYE DÖNÜK DESTEKLER DE ÖDENECEK

Destekleme paralarının ürüne göre değiştiğini söyleyen Karayılan, "Mısırda kilo başına 4 kuruş, pamukta 50 kuruş, hububatta 5 kuruş ürün desteği var. Ayrıca torba yasa içerisinde de destekleme ödemesi var. Bu da eski yıllara dönük olan desteklerin ödenmesiyle ilgili. Gaziantep'te torba yasa kapsamında çiftçilere 1.7 Milyon TL ödeme yapılacak. Bu konuda tüm başvurular alındı, icmaller toplanıyor. Bakanlığa bildirilecek. Bu parayla birlikte aşağı yukarı 1 hafta içerisinde çiftçilere 20 Milyon TL ödeme yapılmış olacak" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR