Çeşitli afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan kredi borçları ertelenecek.

Gaziantep çiftçileri, 2013-2014 üretim sezonunda kış ve bahar yağmurlarının yetersiz olmasından dolayı hububat ve baklagil alanlarında büyük kayıplar yaşadı. İl ve ilçeler genelinde 401 köyde yaklaşık 58-60 bin hektarlık alanda hububat ve baklagil alanında kuraklıktan dolayı zarar oldu. Kuraklık nedeniyle yaklaşık 10 bin 700 çiftçi mağdur oldu.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Çiftçinin mağdur olmaması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda çeşitli afetler nedeniyle zarar gören çiftçiler için Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ile Kuraklık Yönetimi Çalışmaları esas olmak üzere Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ile Kuraklık Yönetimi Çalışmaları Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden Vali Yardımcısı Başkanlığı’nda Gaziantep ilinde Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi oluşturuldu.

KARAR ÇIKTI

Bakanlar Kurulu tarafından dikkate alınan raporlar doğrultusunda Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) ve Bakanlık diğer kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ya da tüzel kişi üreticilerin, tarımsal amaçlı kooperatiflerin ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan kredi borçlarının ertelenmesi kararı alındı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT