Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, kuraklığın önemli bir tehdit oluşturmayı sürdürdüğünü ancak üreticilerin umutlarının henüz bitmediğini belirterek, Mayısın ortasına kadar yağış ümitlerinin olduğunu söyledi.

YİNE DE ŞANSLIYIZ

Kuraklığın önemli bir tehdit oluşturmayı sürdürdüğünü ancak umutların henüz bitmediğini söyleyen Cuma Yiğit, "Kuraklıktan bitkiler kurumuş solmuş değil. Üstelik şu anda bitki gelişimi dönemi değil. Yağışlar bitkinin gelişiminin olduğu dönem sağlıklı olur. O nedenle şanslıyız. Geçen sene Gaziantep'te bir üretim döneminde 550 kilo yağış düşmüştü. Şu anda bu oran 150 kilo Ancak Mayısa kadar zamanımız var. Hatta Mayısın ortasına kadar diyelim. Dört gözle yağış bekliyoruz. Bu arada kar yağarsa daha da iyi olacaktır" diye konuştu.

DON EKİNLERE ZARAR VERDİ

Geçtiğimiz hafta yaşanan don olayının ekinlere zarar verdiğini, ancak ağaçlara iyi geldiğini belirten Cuma Yiğit, tüm bu olumsuz hava koşullarının rekolteye yansıyacağını ve gerek hububatta, gerekse ağaçta yetişen ürünlerde mutlak surette rekolte düşüklüğü yaşanacağını söyledi.

Meral KINACILAR