Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, elektrik kesintileri, abone işlemleri, aydınlatmalarla ilgili sorunların çözümü için Şubat ayı sonunu gösterdi. Halil Uğur, "EnerjiSa yetkilileri Şubat ayı sonuna kadar enerji ile ilgili tüm sorunların yüzde 90 seviyesinde çözüleceğine dair bize güvence verdiler" dedi. Uğur, iki ayda bir ve yüksek gelen faturalarla ilgili konunun da takipçisi olduklarını söyledi.

ŞİKAYETLERİN YÜZDE 60-70'İ ELEKTRİKLE İLGİLİ

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur'la kangren haline gelen enerji konusunu konuştuk. Halil Uğur bu konu üzerinde önemle durduklarını, gelen şikayetlerin yarısından fazlasının elektrik sorunuyla ilgili olduğunu belirtti. Enerji ile ilgili sorunları bildiklerini, bu konuda çok şikayet aldıklarını belirten Halil Uğur, "Bize gelen sorunların yarısından fazlası, yüzde 60-70'i elektrikle ilgili olduğu için bu konuyu en düzeyde yetkililerle birlikte ele almamız gerekti. Benim hem branşım, hem de Gaziantep'in altyapısını biliyorum. 1 ay önce Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, EnerjSA'nın en üst düzeydeki 7 yöneticisi ve Şehitkamil ve Şahinbey'deki muhtarların da katılımı ile ŞKM'de toplantı yaptık, sorunları masaya yatırdık" dedi.

GAZİANTEP'E ÖZEL TOPLANTI

Elde ettikleri raporlar doğrultusunda milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanıyla birlikte geçtiğimiz hafta EPDK'da sadece Gaziantep'le ilgili toplantı yapıldığını belirten Uğur, "Bize söylenen şu; aydınlatma, elektrik kesintileri ve abonelik işlemleri ile ilgili sorunların Şubat ayının sonuna yüzde 90 seviyesinde çözüleceği. Mahallelerdeki uydınlatma sorunları giderilmeye başlandı, ekip sayısı 3-4 kat arttı. Ayrıca 2 noktaya güç artırmı yapılıyor. Onkoloji tarafı ve TEDAŞ tarafına. Ek trafo sistemi kuruluyor. Şebekeler eski. EnerjiSA yetkilileri tüm sorunlarla ilgili Şubat ayı sonuna kadar kesinlikle bu konuları dikkate aldıklarını, haklı olduğumuzu çözüm önerilerimizi masaya yatırıp hemen çözeceklerini söylediler. EnerjiSA özelleşti yatırım bekliyor. Yatırım 2015 yılı içerisinde geliyor" dedi.

MUHTARLAR İÇİN İLETİŞİM BİRİMİ KURULUYOR

Yaptıkları çalışmalar sonucu enerji sorunlarıyla ilgili hem Şahinbey hem de Şehitkamil muhtarlarına yönelik ayrı bir iletişim birimi kurulacağını belirten Uğur, "Muhtarların telefon numaraları sisteme giriliyor. Örneğin muhtar dışında başka bir kişi aradığında cevap verilmiyor. Sadece muhtarın numarası sistemde kayıtlı. Muhtar enerji sıkıntılarıyla ilgili aradığı an kendisine özel bilgi verilecek. Şehitkamil'de 143 muhtarın telefon numarası sisteme işlendi. Şahinbey'deki muhtarlarında numaraları sisteme işlendi. Muhtar aradığında direk muhatap bulabilecek. Bu konudaki yazılım ve çalışma yakında bitiyor. İletişim sorunu böyle çözülüyor. Çünkü 186 yıllardır kangren" diye konuştu.

CİDDİ SIKINTI VAR

Enerji kesintileri konusunda da kendilerine söz verildiğini söyleyen Uğur, uzun elektrik kesintilerinin en aza indirileceğini müjdeledi. Uğur, "Gaziantep'in yıllardır altyapısı aynı. Nüfus iki kat, araç sayısı 4 kat arttı. Enerjisa bu altyapısıyla bu tesisi devraldı. Yatırımlarla bunu zaman içerisinde düzeltecekti tabi elinde sihirli değnek yok. Ama şu sıkıntı var. Sanayici 1 saat elektriği kesildiğinde milyarları gitti diye, kardan zarar ettim diye yakınıyor. Fakir vatandaşın suçu ne. 4-5 saat, 10 saat elektriğini kesersen, dolabında sütü, yoğurdu, yemeği bozulduğu zaman kime ne diyecek? Amacımız kesintilerin en aza inmesi. Bunlar ciddi sıkıntı" dedi.

TECRÜBELİ KADRO GİTTİ, GENÇ KADRO GELDİ

Özelleştirilinceye kadar planlı trafo değişikliği, hat değişikliği gibi durumlar dışında Gaziantep'te 3-5 10 saat elektrik kesintilerinin görülmediğini belirten Uğur, kesintilerin uzun sürmesinde kadro değişiminin de büyük etkisinin olduğunu söyledi. Uğur, "İlk geldiğinde kadro yenilemeye gittiler, gençleşmeye gittiler, hafızayı biraz kaybettiler, hafızayı bir kenara koydular. Gaziantep'in altyapısını bilen, Gaziantep'in şebekesini iyi tanıyan, tecrübeli elemanların yerine genç arkadaşlar geldi. Bu genç arkadaşlar geldi ama kenti tam olarak bilmiyor. Şimdi bir yerde arıza var, intikal konusu çok önemli. Arıza olan yere yarım saatte gitmek başka, 2 saatte orayı arayıp bulmak başka. 2 saat arayınca arızanın süresi de 2 saat uzuyor. Köy olunca daha da uzuyor. Genç arkadaşlar gitti intikal noktasına ulaştı diyelim, genç arkadaşın arızayı çözmesi nerde, tecrübeli insanın arızayı çökmesi nerde? İşte biz EnerjiSA'ya bunu özellikle söyledik. Gaziantep'in şebekesini bilen, arıza konularında tecrübeli insanlara acilen kadronuzda yer verin, kadroda revizeler yapın, yenilemeler yapın dedik" diye konuştu.

SMS ÖNERİSİNDE BULUNDUK

Yine kesintilerin haber verilmemesiyle ilgili de sıkıntılar olduğunu anlatan Uğur, "Bu konuda mevzuatı baz alıyorlar. Biz onlara SMS'le cep telefonuyla vatandaşları kesintiler konusunda bilgilendirin önerisinde bulunduk. Teknoloji gelişti bir düğmeyle SMS at, muhtarlara, parti temsilcilerine at" dedi.

KAFALARINDAN FİYATI ARTIRAMAZLAR

Abonelik işlemlerinde de sıkıntılar yaşandığını, faturaların geç ve kabarık geldiğini hatırlattığımız Uğur konuyla ilgili şunları söyledi:"EnerjiSA yazılımı değiştirmiş. Yılbaşı itibariyle sistematik okumaya geçmiş. Ocak ayının 1-10'u arası, 10-20'si arası, 20-30'u arası okuma yapmış. Yani Gaziantep'i 3 bölgeye bölmüşler. Böyle oluncak faturalar geç ve iki katı rakamlarda geldi. Fatura fazla geldi diyorlar, ancak birim fiyatları EPDK belirliyor. Kafalarından birim fiyatı artırma, kabartma şansları yok. Kilovatı, değeri, KDV'si belli. EnerjiSA yetkilileri her ay sistematik olarak eskisi gibi okumaya gideceklerini söylüyorlar, yüksek bedeller konusunda da araştırma yapıyorum, bunun da takipçisiyim." Meral KINACILAR