CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Akif Ekici, Ak Parti ve MHP'den partiye yoğun bir geçiş olduğunu belirterek, "Elimizde Ak Parti ve MHP'den geçenlere rozet takmaktan rozet kalmadı. Ankara'dan rozet istedim" dedi. AKP’nin oylarının düşüşte olduğunu söyleyen Ekici 1 Kasım’da, 7 Haziran seçim sonuçlarını değiştirecek en önemli etmenlerden birinin seçime katılım oranı olduğunu söyledi.

ANKARA'DAN ROZET İSTEDİM

Seçim çalışmalarının çok iyi gittiğini, kimsenin beklemediği akla hayale gelmeyecek bir sonuç alacaklarını iddia eden Ekici, "MHP ve AKP'lilere rozet takmaktan elimizde rozet kalmadı. Her taraftan partimize geliyorlar. 2 koli rozet getirdim, bitti. Ankara'dan rozet istedim" dedi. Ekici, son yaptırdıkları anketleri 3-4 gün içinde kamuoyuna açıklayacaklarını belirtirken, "Allah esirgesin çok iyi gidiyoruz" dedi.

ÖNEMLİ UYARI YAPTI

1 Kasım seçimleri için var gücüyle çalışan milletvekili adaylarının başında gelen Ekici suyarılarda bulundu. AKP’nin oylarının düşüşte olduğunu söyleyen Ekici 1 Kasım’da, 7 Haziran seçim sonuçlarını değiştirecek en önemli etmenlerden birinin seçime katılım oranı olduğunu söyledi.

1 KASIM’DA HERKES SANDIĞA GİTMELİ

Oylarını artıran tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna dikkat çeken Ekici şunları söyledi: “Gerek yandaş gerekse objektif anket sonuçlarına göre oy oranını artıran tek parti CHP’dir. CHP’nin hem halkımızın gerçek sorunlarına dokunan projeleri hem de koalisyon görüşmelerindeki uzlaşmacı tavrı seçmenin partimize yönelişini artırdı. Buna karşılık iktidarın şimdiye kadar olmaz dediği vaatlerimizi kopyalaması, kutuplaştırıcı siyasi dil kullanması, ülkeyi germesi, çatışmaya sürüklemesi AKP’nin oylarının daha da düşmesine neden oldu. Oylarını artıramayacağını anlayan AKP’nin milletvekili sayısını artırmak için tek umudu seçime katılımın azalması. Bunun için AKP en çatışmalı dönemlerde bile uygulanmayan sandık taşıma yöntemini devreye sokarak seçime katılımı azaltmaya çalışıyor. Vatandaşlarımızın bu oyuna gelmemesi, hem kendisinin sandığa gitmesi hem de çevresini sandığa götürme konusunda gayret sarfetmesi çok önemli.”

GAZİANTEP’TE OY VERME

SAAT 16:00’DA SONA ERECEK

Gaziantep’te oy verme işleminin 1 saat erken başlayıp 1 saat erken biteceğini hatırlatan Ekici “Gaziantep’te oy verme işlemi saat 07:00’de başlayıp, saat 16:00’da bitecek. Bazı vatandaşlarımız diğer diğer illerde olduğu gibi oy verme işleminin 17:00’ye kadar süreceğini sanıyorlar. Sakın bu yanlışa düşmesinler. Saat 16:00’ya kadar sandığa gidip oylarını kullansınlar, sonra da sandıklarına sahip çıksınlar” dedi. Meral KINACILAR