Cumhuriyet Halk Partisi, parti meclisi üyesi ve İzmir milletvekili adayı Ahmet Tuncay Özkan seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Gaziantep'te, sandığa sahip çıkacaklarını söyledi. Özkan, "CHP'nin gönüllüleri ve CHP üyeleriyle birlikte sandığımızı oyumuzu demokrasimizi koruyacağız. Sandıkta oy çalmaya kalkışanlara Türk halkıyla birlikte haddini bildireceğiz. Demokrasiyi hırsızların ve katillerin eline bırakmayacağız" dedi.

CHP seçim koordinasyon merkezinde basın açıklaması düzenleyen Özkan, Gaziantep'in kendisi için çok kıymetli ve özel bir şehir olduğunu söyleyerek, “Özgürlüğümü Gaziantep'e borçluyum" dedi.

Özgürlüğümü Gaziantep'e Borçluyum

Özkan, Gaziantep'in kendisi için çok kıymetli çok özel bir şehir olduğunu belirterek, "Gaziantep'in sevdası inancı azmi ve bizim zor günlerimizde yanımızda duruşu olmasa ben şuanda sizin karşınızda özgür bulunamazdım. Öncelikle bütün Gaziantep'e inancı azmi ve kararlı duruşu nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Özgürlüğümü borçluyum sağolun" dedi.

Gaziantep'te çalışmalar çok iyi

Gaziantep'in önceleri iki tane iş adamının dudakları arasına hapsedildiğini belirten Özkan, "7-8 yıl önce bıraktığım Gaziantep'te faşizm kol geziyordu. Cumhuriyet Halk Partisi faşizmin zincirlerini kırmış özgür güçlü bir Gaziantep'in sesi gür sokaklarda özgürlük adalet ve barış diye bağıran bir Gaziantep'e kavuşulmuş" dedi.

CHP'nin oyuna kimse göz dikmesin

HDP'nin barajı geçip geçmesi konusuna da değinen Özkan, "Biz iktidar olacağız ve kimseye verecek bir oyumuz yok. Bakın bir oyun çok önemi vardır biz İzmir'de bazı belediyeleri 13 oyla kaybettik. Sinop'u bir oyla kaybettik Yalova'yı bir oyla kazandık. Biz iktidara oynuyoruz iktidara oynayan bir partiden oy istenmez. Gitsinler zulmün kalesi, faşizmin kalesi AKP'den oy alsınlar. Ama kimse CHP'nin oyuna göz dikmesin. Tayyip Erdoğan'ın mitingleri Allah sayısını arttırsın. Çünkü her mitinginden sonra bizim oylarımız artıyor. Cumhuriyet Halk Partisi sandık çevresi programımız var o çerçevede CHP'nin gönüllüleri ve CHP üyeleriyle birlikte sandığımızı oyumuzu demokrasimizi koruyacağız. Sandıkta oy çalmaya kalkışanlara Türk halkıyla birlikte haddini bildireceğiz. Demokrasiyi hırsızların ve katillerin eline bırakmayacağız" diye konuştu.

Özkan, 8 Haziran'da Ak Parti'nin ikinci parti olacağını iddia etti.

Özkan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de CHP'nin projelerine kaynak sorunu olmadığını gördüğünü ve CHP'ye oy vereceğini belirtti. CHP İl başkanı Muhittin Sait Köse, “Birinci sınıf bir demokrasiden yarışmacı ve rekabetçi bir ekonomiye sözünü veren üreten, ürettiğini hakça bölüşen sosyal bir devletin bireyleri olarak CHP iktidarında "Yaşanacak bir Türkiye" için iktidara yürüyüşümüz devam ediyor“ dedi. Meral KINACILAR