CHP Gaziantep eski Milletvekili Akif Ekici, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in belediye başkanı olarak icraatlarına devam ettiğini, söylemlerinin fena olmadığını belirterek, "Ama eğer kişisel rant hesaplarına dönerse ben karşısındayım. Şimdi öyle değil, fakat şu gruba fayda sağlayacağım, filan yeri şu gruba peşkeş çekeceğim zihniyetinde olursa, bir tek başıma da kalsam Gaziantep'te bu işin karşısındayım. Her türlü gücümü ve imkanımı kullanıp bu savaşı vereceğim. Gaziantep'in tamamına sahip olsa bir türlü doyma duygusuna erişmeyen insanlara birşeyler sağlamaya kalkarsa, ben sonuna kadar karşısındaym, yakasını ilk ben tutarım. Bu da biline" dedi.

CHP Gaziantep eski Milletvekili Akif Ekici ile gündemi, adaylığını, belediyenin çalışmalarını konuştuk.

BU SİYASETE, PARTİYE İHANETTİR

Bugünlerde kendisine en çok, 'aday olacak mısınız?' diye soru sorulduğunu söyleyen Akif Ekici, "Ben şunu söylüyorum, bundan önce de söyledim. Bizim hepimizin, CHP'ye gönül vermiş her partilinin amacı şu olmalı, partiyi nasıl büyütürüm. Partinin mevcut 2 olan milletvekili sayısını üçe, dörde, beşe, altıya nasıl çıkarırım? Biz bu çaba ve gayretin içerisinde olmalıyız. Ben olurum, Mehmet olur, Ahmet olur, bir başkası olur hiç önemli değil. Bu işe layıkıyla kim götürebilecekse o olur ama biz öncelikle partinin oyunu yüceltecek, yükseltecek çaba ve gayretin içerisinde olmalıyız. Açık söylemek gerekirse ben bu heyecanı diğer arkadaşların çoğunda görmüyorum. Ben olayım da ne olursa olsun, iki tane milletvekilinden bir tanesi nasıl ben olurum hesap ve hedefi var. Bu da bizim partiyi küçültüyor, partiyi sıkıntıya sokuyor. Ülkede bu kadar ciddi sorunlar varken, şehrimizde Türkiye'nin sorunlarının dışında özel sorunlar varken, Gaziantep özelinde özel sorunlar varken, bizim nasıl milletvekili adaylığında sıralamada birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sıraya gelme hedefini yapmamız kadar ayıp ve siyasete ihanet olamaz, partiye ihanet olamaz. Bizim bu hedefin dışına çıkmamız lazım" diye konuştu.

SADECE KENDİMİZE ÇALIŞMAMALIYIZ

'Ben bütün arkadaşları bu hedefin dışına çıkmaya davet ediyorum' diyen Ekici, "Partiminin tüzüğü belli, kuralları belli. Tüzük dahilinde partinin genel merkezi hangi tür karar alırsa saygı duyarız. Yarın gelişen şartlarda Akif Ekici'nin aday olması gerekir aday olur, Akif Ekici'nin aday olmaması gerekir Akif Ekici aday olmaz. Biz şimdi hedefimize şunu koymalıyız. Mahalleye gittiğimizde, ilçeye gittiğimizde sadece partililerimize yönelik çalışma yapmamalıyız. Partimizin oyu belli zaten. Gaziantep'te oyumuz yüzde 19 idi. Bizim 30 Mart 2014 seçimlerinde aldığımız oy yüzde 21.5, 22. Yani bizim maksimum oyumuz bu. Bunu nasıl 22'ye, nasıl 25'e çıkartırız, 27, 28, 30'a çıkartırız bunun çabasını yapmalıyız. Bir mahalleye gittiğinizde, bir köye gittiğinizde sadece partilileri ziyaret eder, ön seçim için çalışma yaparsanız bu başarıyı da göremezsiniz. Ben maalesef bunu görüyorum. Mahallere, köylere gidiyorum, köyün kahvesine, bakkalına gidiyorum, köyün imamı ile görüşüyorum, köyde farklı insanlarla görüşüyorum, beni eleştiriyorlar, eleştirenlerle de görüşüyorum. Ben gittiğimde bana evet diyen iki üç kayıtlı üyelerle görüşürsem ve oradan ayrılırsam, seçim zamanı o adama gidip oy istediğimde bana oy vermiyor. Şimdi adamların yanına gitmemiz lazım" dedi.

İNSAN ANASINI, BACISINI, KARDEŞİNİ ELEŞTİRİR Mİ?

Şu anda çok sayıda milletvekili aday adayının çalışmalara başladığını, durumun negatif olduğunu, bunu pozitif hale dönüştürmek gerektiğini söyleyen Akif Ekici şöyle konuştu:"Partinin delegesinin yanına gidiliyor, partinin üyesinin yanına gidiliyor olmaz bu. Tabi partinin üyesine de delegesine de gidecek. Sadece CHP'lilerin oturduğu kahveye gitmeyle bu iş bitmez. CHP'li mahalle muhtarlarını ziyaret etmeyle bu iş bitmez. CHP'nin üyelerine bana ön seçimde oy ver diye gitmeyle bu iş gitmez, gidersen oyumuz 22-23'de kalır. Gene ikiye hapsoluruz. Ama gidip çalışmalıyız, ülkede bu kadar yolsuzluk, bu kadar haksızlık, bu kadar adaletsizlik, bu kadar kural dışılık var, bunları konuşmalıyız. Ama ne yapılıyor, parti içinde kime zarar verebiliriz? Filan biraz daha önde görülüyor, buna nasıl zarar verebiliriz, hakkında nasıl dedikodu yapabiliriz diyorlar, bunlar ayıp şeyler. Bir partili bir partiliyi eleştirmez, aday adayı aday adayını eleştirmez, insan kardeşini, bacısını, annesini, karısını sağda solda eleştirir mi? Bu ahlakı oluşturmadığımız sürece başarılı olma şansımız yok. Maalesef ben bunları görüyorum, bunu yapan insanlar var, bunu yapan insanları ayıplıyor, kınıyorum" dedi.

CHP'DE 40-50 KİŞİYE GEREKEN DERS VERİLMELİ

Partide ortada gezen, 40-50 kişi olduğunu, bu insanların partiyi karıştırdığını ifade eden Ekici şöyle konuştu:"

Ben bunları partili olarak görmüyorum. Benim partili olarak sandık başında sandığına sahip çıkan insanları görüyorum. Sandık görevlisi yazmadığın halde saat 5'e kadar sandığın başından ayrılmayan insanları görüyorum. Öyle ortada gezen o 40-50 kişiyi partili olarak görmüyorum. Bunlar partiyi karıştıran insanlar. Bunlar nasıl ben bir yere gelebilirim nasıl benim yakınım bir yere gelebilir derdindeler. Bunları aşmamız lazım artık. Aday adayları da var bunların içinde her türlüsü var, onlar kendilerini biliyorlar. Ben esas örgütten şunu bekliyorum, bunu yapan bensem de, bana da gereken dersi vermeli. Ben mahalleye oy istemeye gittiğimde, 'bana sen şunları şunları yaptın' demeli. Hiç ayıbı yok bunun. Parti namustur, parti insanın namusudur, ben öyle görüyorum. Parti örgütü demeli ki, '30 Martta neredeydiniz, Ak partiye karşı ciddi bir savaş verilirken sen nerdeydin arkadaş' demeli. Bunu partili sormalı. Bunu ben kimden istiyorum, bunu ben ortada gezen 40-50 kişiden istemiyorum. Bunu ben sadece ve sadece mahallede partisine sahip çıkan, saf temiz partiliden istiyorum. Akif Ekici olarak bu hatayı yaptıysam, oraya gittiğimde 'sen ne yüzle geldin, niye geldin, filan zaman bunu yaptın' demeliler. Toplum ahlakı, parti ahlakı denen birşey var. Biz bu terbiye ve bu ahlakla büyüdük. Bu terbiyeyi, bu ahlaki partili. ortada gezen 40-50 kişiye vermeli. Bu terbiye verilirse parti düzelir, parti yücelir. Mahalledeki arkadaşlarımdan bunu istiyorum. Bu 40-50 kişi mahalleye gittiğinde, gerçek partililerimiz, 'benim yanıma niye geliyorsun, bu mahallede filan adam bize oy vermiyor, oyumuz az çıkıyor, gidin onların yanına onlarla uğraşın' demeli. Parti önderiyim, parti büyüğüyüm diye gezenlere bu ders verilmeli."

NE ADAYIM, NE ADAY DEĞİLİM

Aday olup olmadığıyla ilgili de açıklamada bulunan Akif Ekici, "Ben ne adayım, ne aday değilim. Küçücük bir partinin milletvekili olsam neye yararki? 70-80, 100 milletvekili çıkartmış olan bir partinin milletvekili olsam ne ki? İki milletvekilinden biri olsam ne ki. Ben geçmişte bunu yaptım. 99 milletvekilinden biri bendim. Gaziantepli gördü, muhalefeti yapmam gereken şekilde yaptım. Hiç kimseden çekinmedim. Hiç kimsenin karşısında eğilmedim, kimsenin dizinin dibine oturmadım. Muhaliflerime, rakiplerime gidip yalakalık etmedim. Belediye başkanlarına benim yakınıma iş verin demedim. Belediye başkanına belediye başkanı olduğu için saygı duydum. Kimsenin yanında sandalyesine dizinin dibine oturmadım. Gaziantepli bunu gördü" dedi.

FATMA ŞAHİN'İN YAKASINDAN İLK BEN TUTARIM

Fatma Şahin'in kendisinin seçim vaadleri arasında bulunan birçok taahhüdünü yerine getirdiğini görmekten mutlu olduğunu söyleyen Akif Ekici, "40 taahhüdüm vardı. Bu taahhütlerimizden bazıları sayın Fatma hanım tarafından yerine getiriliyor, ben samimimi söylüyorum bundan çok mutlu oluyorum. Örneğin Şire festivali, en büyük hayalimizdi. 30 bin konutluk uydu kent projemiz vardı, duyuyorum bu konuda araştırmalar yapıyormuş. Kent meydanı demiştim bunun arkasında duracağını söylüyormuş. Fatma hanım belediye başkanı olarak icraatlarına devam ediyor, söylemleri fena değil. Bizim söylemlerimizin dışında farklı bir şey yok. Belli bir zaman verdik. Eğer kişisel rant hesaplarına dönerse ben karşısındayım. Şu gruba fayda sağlayacağım der, filan yeri şu gruba peşkeş çekeceğim zihniyetinde olursa, (şimdi öyle bir şey görmüyorum) olduğu anda bir tek başıma da kalsam Gaziantep'te bu işin karşısındayım. Her türlü gücümü ve imkanımı kullanıp bu savaşı vereceğim. Ama namuslu iş yapan, şehri için yapan, halkı için yapan, Gaziantep için mücadele veren herkesin de yanındayım. Partisi ne olursa olsun. Şehri için, halkı için, yoksul insanlar için birşeyler yapan insanın ben sonun kadar yanındaym. Teşekkür ederim, takdir ederim, destek veririm. Yanlış iş yapan, belli gruplara menfaat sağlamak üzere hareket eden, doymayan belli grupların, gözü bir türlü doymayan belli grupların, Gaziantep'in tamamına sahip olsa bir türlü doyma duygusuna erişmeyen insanlara birşeyler sağlamaya kalkarsa, ben sonuna kadar karşısındaym, yakasını ilk ben tutarım. Bu da biline" diye konuştu.

TRAFİK SORUNU 6 AYDA, 1 YILDA ÇÖZÜLMEZ

Gaziantep'in sorunlarının başında gelen trafik sorununa da değinen Ekici, "Bu sorun 6 ayda 1 yılda çözülecek iş değil. Bir iki yerde battı çıktılar, üst geçitler yapılıyor, adımlar atılıyor. Bu işte kendini dünyada, Türkiye'de kabul ettirmiş uzmanlar var, bunlardan destek alınmalı" dedi.

SURİYE KANAYAN YARAMIZ

Suriye konusunun şehrimizin kanayan yarası olduğunu dile getiren Ekici, "360 bin Suriyeli var diyorlar bana göre daha yüksek. Bunu tabi bugünlere getirenlere söylemek lazım. 3 sene önce Başbakan ateşin üzerine benzin bidonlarıyla gitti. Işid gibi bir terör örgütünü meydana getirdi, dünyanın teröristlerinin Suriye'ye geçmesine göz yumdu, tırlarla silahlar gönderdi" dedi.

YAZIKLAR OLSUN DERİM

'Önümüzdeki seçimlerde Ak partinin oyları düşmezse bu halka yazıklar olsun' diyen Ekici, "CHP'nin oyu yükselir yükselmez ama, Ak partinin oyları mevcudiyetini korursa, halkı hiçe sayan bir yapıya bu halk oy verirse, yazıklar olsun derim. Gelir düzeyine bakılırsa insanlar geriye gidiyor, bir grup insan zengin oluyor, diğerleri aşağı doğru gidiyor. Sağlıkta sorunlar yaşanıyor, ilaç katılım payları artmış. Eğer bu seçimde Ak Parti'ye yüzde 40'larda bir oy çıkarsa yazıklar olsun bu halka" dedi. Meral KINACILAR