Şahinbey Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının 1’inci oturumu Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. Mecliste Divan Katipliği, Başkanvekili ve Meclis Encümen Üyeliği seçimi yapıldı.

Seçimlerde Meclis üyeleri oy kullandı. Mehmet İbrahim Özalkan, İhsan Güzel, Mehmet Akıncıoğlu ve Mehmet Dokbay’ın yarıştığı Encümen Üyeliği seçiminde en çok oyu alan Mehmet İbrahim Özalkan, İhsan Güzel, Mehmet Akıncıoğlu meclis encümen üyeliğine seçildi.

Kurt Ali Kılçık, Müslüm Yüksel,Seyhan Fesli,İbrahim Bağ,Sedat Kılınç, Şıh Mehmet Öztürk’ün aday olduğu Meclis Başkan Vekili seçimini ise Kurt Ali Kılçık 1.başkan vekil, Müslüm Yüksel ise 2. başkan vekili olarak seçildi.

Seyhan Fesli, İbrahim Bal, Mehmet Öztürk, Sedat Kılınç’ın yarıştığı Divan Katipliği seçimini ise Seyhan Fesli ve İbrahim Bal kazandı.

Nisan ayı meclis toplantısının 1’inci oturumunda açılış konuşması yapan Başkan Tahmazoğlu, İstanbul Adliyesinde teröristler tarafından rehin alındıktan sonra silahla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Mehmet Selim Kiraz’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Meclis ayrıca Daracık Mahallesi’nde yapımı tamamlanan sosyal tesise Hacı Hayriye Konukoğlu isminin verilmesini kararlaştırdı.

ŞEHİT SAVCI İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Başkan Tahmazoğlu,’’Görevi başında şehit düşen savcımız için saygı duruşunda bulunulmasını öneriyoru’’ diyerek meclis üyelerini Saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından Savcı Kiraz için dua okundu. Başkan Tahmazoğlu ve meclis üyeleri, dua sonrasında meclis toplantısına başladı.

Meclis yapılan yoklamanın ardından bir önceki birleşime dair meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti. Gündeme alınan 16 maddenin 7’si İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi. 3 madde ise incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

CHPLİLERDEN ÖNERGE

CHP’li Uğur Kalkan, 16 yaş altı A grubu salon atletizm yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan Şahinbey Nurel Taner Ortaokulu öğrencisi Özlem Çakırın ödüllendirilmesi gerektiği düşüncesiyle sporcu Özlem Çakır’a ve antrenör Aynur Erdoğan’a başarılarından dolayı 5’er Cumhuriyet Altını ödül verilmesini istedi.

Bunun üzerine Tahmazoğlu, ‘’Biz belediye olarak başarılı sporcularımızı zaten ödüllendiriyoruz. Buna bir kriter getirmemiz lazım. Oluşturacağımız sağlam bir komisyon ile başarılı olan o arkadaş kritere giriyorsa bizde hak ettiği ödülünü veririz.’’şeklinde konuştu.

Görüşülecek gündem maddesi kalmadığından meclis 07.04.2015 Salı günü saat 14:00’da toplanmak üzere kapandı. Okan YILMAZ