Başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapılan Büyükşehir Belediye meclis toplantısında CHP'li üyeler. Güneykent Mahallesi'nde bir şahsa ait taşınmazın sosyal tesis alanı uygulama imar planı değişikliğine de tepki gösterdi.

Gündemin 18. maddesi olan, Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi, pafta 19J-IIc,ada 4069, parsel 69'da kayıtlı taşınmazın sosyal tesis alanı uygulama imar planı değişikliği maddesi görüşülürken söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "Tahmazoğlu keşke burada olsaydı. Siz hukukçusunuz. Belediye güçlünün yanında değil, herkese eşit olmalı. Burada tam bir hukuksuzluk var. Mahkemenin kararı var. Parselin çevresiyle uyumlu plan yapılsın diyor. Ben baktım, vatandaşın elinden mülkünü almak için bu tür hilelere girilmemeli. Vatandaşın yerine hakkaniyet çevresinde ücretini ödeyin. Vatandaşın konut adasını sosyal tesise çevirmek, bir belediye başkanına yakışmaz. Benim Vicdanım sızlıyor. Şahıs yanıma geldi. Bu yapılan ne vicdana ne hukuka sığar. Bu tavrınızı kınıyorum. Güçlünün hukuku olmamalı. Bu kesin olarak kanunsuzluk ve hukuksuzluktur" dedi.

ÇÖZÜLMEYECEK ANLAMINA GELMEZ

Cuma Güzel ise, Şahinbey Belediyesi her vatandaşa eşit mesafededir. Biz kamulaştırmaları insanların gönül rızalarıyla yapıyoruz. Bazı anlaşmazlıklar oluyor. Ancak bu çözülmeyecek anlamına gelmiyor. Bu vatandaşla anlaşma yolu henüz kapanmış değil. Mahkeme kararı neyse biz bunu uygularız" dedi. Sucu ise, "Sizin mahkeme kararından bilginiz var mı komisyon üyesisiniz. Mahkeme kararını okudunuz mu?" dedi. Güzel de, "Afaki konuşmayın. Bir yerin değeri 1 lira ise o yere 10 lira verilmez. bilirkişilerin raporlarını okudunuz mu? Değerlerini biliyor musunuz? Afaki konuşmayın. Anlaşarak yapıyoruz, konuşarak istimlak yapıyoruz. Değeri neyse onu öderiz" dedi. Sucu, "Burada madem anlaşacaksanız konut yerini niye sosyal tesise çeviriyorsunuz?" dedi.

Osman Toprak, "Herhangi bir yerin kamulaştırılması için o alanın kamusal alana, sosyal tesis, yol vs. çevrilmesi gerek" dedi. Meral KINACILAR