Şahinbey Belediyesi Ekim ayı 3. birleşim meclis toplantısı Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger başkanlığında yapıldı. 4 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına Erdem Koleji'nin yerinin eğitimden, ticari ve konut alanına çevrilmesiyle ilgili imar plan değişikliği damgasını vurdu. CHP'li meclis üyeleri gündem maddesine ret oyu verirken, mahkemeye gideceklerini belirtti.

MALİ YILI PERFORMANS BÜTÇESİ

Meclis toplantısında 2015 mali yılı performans esaslı bütçe görüşüldü. CHP, 817 Milyon TL'lik Mali Yılı Performans Bütçesinin arsa satışı, petrol yeri satışı bölümüne ret oyu verdi. Bütçe görüşülürken söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Dokbay, yeni mahalle olan köylerde temizlik probleminin olduğunu belirterek, çöplerin düzgün toplanmadığını söyledi. Birol Ülger, 80 tane konteyner aldıklarını ve en yakın zamanda mahallelere göndereceklerini söyledi.

Afet bölgesi ilan edilen alanlarla ilgili söz alan Dokbay, "31 mahalleyi afet bölgesi ilan ettiniz. 31 mahallenin sorunları bitmeden yeni afet alanları ilan edilmesine karşıyız. Afet bölgesi ilan edilen mahallelerdeki vatandaşlarımıza bir mağduriyet doğmuştur. Adam evini alıp satma konusunda bir sıkıntı yaşıyor, evleri değerinin altına gidiyor, acaba bu 35 bin hektar yer eski afet bölgesi ilan edilen yerlerde mi yeni bölgeler mi ilan edilecek? Hangi bölgelerin olduğu konusunda meclise bilgi verilirse bizde bilgi sahibi olursak daha faydalı olur" dedi.

AK Parti grubu adına söz alan Cuma Güzel, "Kentsel dönüşüm için Yeşil Vadi taraflarına kentsel dönüşüm yapacağız. Yeşil Vadide çok ciddi spor merkezleri yaptık kapalı yüzme havuzu, voleybol sahası gibi köylerle ilgili ciddi bir planlama yapıyoruz kaldırım ve kilittaşı gibi köylerde spor sahaları yapıyoruz. Ampute futbol takımımız süper ligde" diye konuştu.

CHP grubu adına sözü alan Zeki Gürsoy ise, "2013 yılında afet bölgesi ilan edilen mahallelerin hangi tarihte kentsel dönüşüme katılacağı, hangi tarihlerde buraların boşaltılıp kentsel dönüşüme kazandırılacağı bilgisi orada yaşayan vadaşlara verilmesi gerekir. Ayrıca orada yaşanacak afetlerden belediyemiz sorumludur. Biran önce afet bölgesi ilan edilen yerlerin ön durumunun netleşmesi lazım. Bunların bir süresi var mı?" diye sordu.

Şahinbey Başkan Yadımcısı Birol Ülger ise, "Bilmiyorum" yanıtını verdi.

MAHKEMEYE GİDECEK

Gündemin 4. maddesi olan Güneykent mahallesi, Ada 4120, Parsel 2’ de konut ticaret ve ibadethane alanı uygulama imar plan değişikliği teklifine de CHP'liler ret oyu verdi. Erdem Koleji'nin yeri olan bu maddeyle ilgili CHP'li Hasan Şencan İdari mahkemesine gideceklerini söyledi. Ülger ise kararı Büyükşehir meclisinin aldığını belirtti. Haber Merkezi