CHP Gaziantep Milletvekili Adayları Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette imar, ihale ve güvenlik konusu konuşuldu.

ÖNCE GÜVENLİK

CHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Akif Ekici, insanların tedirgin ve huzursuz olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız her an nerede ne olacak kaygısındalar. Bu ülkede önce güven ortamı tesis edilmeli. Güneydoğu sorunu çözülmeli, sınırdaki savaş durumu sona ermeli" dedi.

HIRSIZLIK VE YOLSUZLUKLAR BUNLARIN İÇİNDE

Ülkenin güvenlik dışında iki önemli konusunun olduğunu dile getiren Akif Ekici, "Bunlardan biri imar, diğeri ihale yasası. Bütün yolsuzluklar, hırsızlıklar bunların içinde gizli. İktidara geldiğimizde ilk değiştireceğimiz yasalar bunlar. Belediyelerde yapılan imar tadilatları doğru şeyler değil. İmar planı yapılıyorsa, zorunluluk doğarsa imar tadilatı yapılır, ancak bizde zorunluluktan değil rant amaçlı yapılan imar tadilatları var. Bunlar doğru olan işler değil" diye konuştu. Sıtkı Severoğlu da, Ekici'yi doğrulayarak, "İhale ve İmar yasasının acilen değişmesi lazım. Sizinle aynı fikirdeyim" dedi. Meral KINACILAR