Başkan Vekili Filiz Üzücü başkanlığında yapılan Şahinbey Belediye Meclis toplantısında yine sert tartışmalar yaşandı. Bütçe konusunda ve Sarısalkım'daki plan değişikliğini eleştiren Meclis üyesi Hasan Türk, "Bu kanunsuz gördüğümüz, eksik gördüğümüz bütçeyi oylayıp sizinle beraber suç ortağı olmamak ve yaptığınız eksikliklerdeki suça ortak olmamak için meclisi terkediyoruz" dedi.

ERTELENMESİNİ İSTEDİLER

CHP'liler, 820 Milyon TL olarak belirlenen 2016 yılı gelir ve gider bütçesi hazırlanırken bütçeyi oluşturan cetvellerin hazırlanmadığını belirterek, eksik bütçe maddelerinin düzeltilip bu görüşmede bütçenin ertelenmesini talep etti. Yılmaz Kireç, "122 TL için ağır cezada yargılanacağınızı biliyor musunuz?" dedi. Talepleri reddedilen CHP'liler eksik bütçeye ortak olmamak için bütçe görüşmesini terk etti.

GÜZEL:GAZİANTEP'İN HAVASI ÖNEMLİ

Gündemin 1. maddesi olan Sarısalkım'da imar plan değişikliklerine yapılan itirazların görüşülmesi sırasında söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Dokbay, "İki ay önce yapılan bir plan ne olduda tekrar değişiyor. Biz o zaman bu maddeye olur oyu vermiştik. Cuma Güzel, "Buradaki vatandaşların itirazlarını değerlendirdik. 0.5 oranında Gaziantep'in nefes almasını engellemeden bir tadilat yapıldı. Biliyorsunuz Gaziantep'in havası bu alandan gider" dedi.

TÜRK:SEÇİM ÖNCESİ BAL ÇALIYORSUNUZ

Dokbay, "Bizim buradaki itirazımızın nedeni 2 ay önce plan yapıcı neden bunları düşünmedi. Bizim itirazımız bu meclise sık sık imar tadilatı gelmiş olması. Planlama ciddi bir iştir titiz yapılmalı" dedi. Hasan Türk ise, "Biz buradaki olayı biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçim üstü açıkçası oy için oradaki insanların ağzına bir parmak bal çalmak istiyor. Biz buna karşıyız" dedi.

YETKİNŞEKERCİ:BELEDİYE BAŞKANI BÖYLE KONULARA GİRMEZ

Durdu Yetkinşekerci de, "Büyükşehir Belediye meclisi imar komisyonunda CHP'li üyede var. Sizin dediğiniz gibi bir konu olmaz. Büyükşehir Belediye Başkanı böyle konulara girmez. Buradaki halkın isteğini doğru bir değişiklik yaptık. 180 metrekarelik olacağına 200 metrekare olacak" dedi.

KİREÇ:AĞIR CEZADA YARGILANIRSINIZ

Bütçe görüşülürken söz alan CHP'li meclis üyesi Yılmaz Kireç, "Ekim ayı 2 ve 3. meclis oturumlarında çok önemli konular görüşülürken belediye başkanının meclis başkanlığı yapmaması manidardır. Bu bütçenin tümünde teknik eksiklikler var. Yarın bu bütçeden belediye çalışanlarına maaş vereceksiniz? Hangi dayanaklara, hangi kararlara uyarak bütçe hazırladınız? Bu bütçede yasal dayanaklar yok, kararname yok, burada bir oturumda aldığınız 122 TL için ağır cezada yargılanacağınızı biliyor musunuz? Mahalli idareler genel müdürlüğünün 2005/57 sayılı 07.06.2015 tarihli genelgesine göre bütçe hazırlanırken bütçeyi oluşturan cetveller madde 9. göre hazırlanmamıştır. Bütçe kararnamesi (örnek 21) bize dağıtılan bütçe taslağında yok. Gelirlerin ekonomik sınıflandırması yok. Açık/fazlanın ekonomik sınıflandırılması cetveli (örnek 12), gelirlerin yasal dayanağını gösteren cetveli örnek (13). Gelecek yıllara yaygın yüklemelere izin verilen hizmetlere ait (6) cetvel örnek 22. Çok yıllı finansmanın ekonomik sınıflandırması ayrıca bütçeye (örnek 30) numaralı ayrıntılı harcama programı ve örnek 31 finansman programı eklenir der. Fakat 2016 yılı performans esaslı bütçeleme görüşülürken bunların hiçbirine uyulmamıştır. Bu bütçenin tekrar incelenmesini talep ediyorum" dedi.

TEKRAR OYLAMA YAPILDI

Filiz Üzücü, CHP'lilerin bu talebini oylattı, oy çokluğu ile reddedildi. Hasan Türk söz alarak, "Bu kanunsuz gördüğümüz, eksik gördüğümüz bütçeyi oylayıp sizinle beraber suç ortağı olmamak için meclisi terkediyoruz. Yaptığınız eksikliklere suça ortak olmamak için biz meclisi terkediyoruz" dedi. CHP'liler meclisi terkedince, Filiz Üzücü tekrar yoklama yaptırdı. 29 AKP, bir de MHP'li meclis üyesinin oyuyla bütçe kabul edildi.

ÖZALKAN:RAHATSIZ OLUYORLAR

Grup Başkan Vekili İbrahim Özalkan, bütçe ile ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi:"Şahinbey bütçesi 820 Milyon büyük bir rakam. Bütçenin dairelere olan miktarları hakkında bilgi aktardı. CHP'lilerin meclisi terketmesi konusunda meclis ciddiyetini, disipliline yakışmadı. Bu arkadaşlarımın mensup olduğu siyasi görüş Şahinbey belediyesinde 2004 öncesi belediyeyi idare ederken belediye bütçesinde hiç bir öz kaynak olmamıştır. O siyasi görüşün mensupları bugünkü Şahinbey belediyesinin güçlü bütçesini yadırgadıkları için rahatsız oluyorlar. Bu bütçeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

ÜZÜCÜ:GEÇEN YIL GEÇMİŞTİ

Filiz Üzücü, "Bu bütçeyi yapan bürokratlarımız görevlilerimiz işini bilen dünkü bugünkü elemanlarımız değil. Tecrübeli işini bilen yetkili insanlar. Geçen yıl yaptıkları bütçeler bu mecliste hep geçtide bugün ne oldu? Terkedilerek olmaz, görüşülerek olur" dedi.

2014 yılında 750 milyon TL ile ilçeler bazında Türkiye'nin en büyük bütçeleri arasında yer alan Şahinbey Belediyesi'nin, 2015 yılı bütçesi 817 Milyon TL'ydi. HABER MERKEZİ