Gaziantep'te Cami arsasını satarak burasının fabrika yapılmasına göz yuman Büyükşehir Belediyesine, tepki AK Parti'den veya dini kesimlerden değil, CHP'den geldi. İl Başkanı Sait Köse, Örnek Sanayi sitesindeki cami arsasının satışına karşı çıkacaklarını ve Cami'nin yapılması için çaba göstereceklerini söyledi.

CHP İl Başkanı Sait Köse, Örnek Sanayi Sitesi'nde cami alanının imar tadilatıyla ticari alana çevrilip satılmasına tepki gösterdi. Köse, bu konunun takipçisi olacaklarını söylerken, "Cami alanını imar tadilatıyla ticari alana çevirip satıyorlar. Sonra da yeşil alan olan bir başka yere cami yapacaklarını söylüyorlar. Yeşil alanın üzerine cami yapılabilir yönünde grup kararımız var, ancak Örnek Sanayi Sitesi'nde durum farklı. Biz camiye karşı değiliz. Biz hiç bir konuda caminin yapılmasına karşı değiliz. Ancak cami alanlarının ticari alanlara dönüştürülüp rant elde edilecek şekilde peşkeş çekilmesine de karşı çıkacağız." dedi.

CHP İl Başkanı Sait Köse, dün yönetim kurulu üyeleriyle haftalık basın toplantısı yaptı. Köse, satılan cami alanını, Kırkayak parkına yapılan kreşi, Çamlık Parkı'na ağaçlar kesilerek yapılmak istenen okulu ve şehrin güvenlik konusunu gündeme getirdi.

ORADA YEŞİL ALAN KALMAYACAK

Gazetemizin gündeme getirdiği ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Örnek Sanayi Sitesi'ndeki cami alanının imar tadilatıyla ticari alana çevrilip satılmasını gündeme getiren Köse, "Biz daha önce yeşil alan üzerine cami yapılması yönünde grup kararı almıştık. Ancak Örnek Sanayi Sitesi'ndeki durum farklı. Mevcut caminin yerini ticarete çeviriyorlar, yeşil alana da cami yapmak istiyorlar ve böylece yeşil alanı da bitiriyorlar. Orada yeşil alan kalmayacak. Grup kararımız olmasına rağmen orada yeşil alan üzerinde cami yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Çünkü orada başka yeşil yok" dedi.

CHP'li meclis üyelerinin cami alanının ticari alana çevrilmesiyle ilgili gündem maddesine ret oyu verdiklerini hatırlatan Köse, "Biz yeşilin de caminin de korunmasından yanayız.

Yeşil alanın üzerine cami yapılmasına orada yeşil alan olmaması nedeniyle karşı duracağız.

Cami alanından bir rant elde edilmesine çalışılmasına karşıyız ve bu şiddetle kınadığımız bir olay. Biz camiye karşı değiliz. Biz hiç bir konuda caminin yapılmasına karşı değiliz. Ancak cami alanlarının ticari alanlara dönüştürülüp rant elde edilecek şekilde peşkeş çekilmesine de karşı çıkacağız" dedi.

CAMİYİ İYİ FİYATA SATMIŞLAR

'Cami ile ilgili bir konu olduğunda CHP’ye eleştiriler hemen hazırdır. Örnek Sanayi Sitesi’ndeki cami yerinin ticari alana çevrilip satılmasına neden sessizler?' diyen Köse, "Aslında biz bu karara Nisan ayındaki mecliste ret oyu kullanmış ve gereken açıklamaları yapmıştık. Meclis üyelerimiz cami yerinin ticari alana çevrilmesine ve caminin de taşınarak yeşil alana yapılmasına karşı çıkmıştı. Ama bütün uyarılarımıza rağmen bildiklerini okudular. Hem cami yerini sattılar, hem de bir yeşil alanı yok etmiş oldular. Büyükşehir danışmanı iyi fiyata sattık diyor. Her şeyi para ile ölçüyorlar. Ticari kuruluş musunuz? Belediye misiniz? ” diye konuştu.

ÇAMLIK PARKI'NDA AĞAÇ KIYIMI

Çamlık Parkı’na okul yapımı için yine teşebbüslerin olduğu yönünde haberler aldıklarını belirten M.Sait Köse, “Ağaçlara dokunulmamasını istiyoruz. Bu konuda ısrar edilirse, CHP olarak, halkımızla birlikte mücadele edeceğimizi buradan söylüyoruz” dedi.

Köse; Düztepe Çamlık Parkı’nda yetişmiş olan 350 ağacın kesilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, okul alanı gerekliyse kentsel dönüşüm alanı ilan edilen yerlerden istimlak yapılmasını söyledi.

CHP il Başkanı Muhittin Sait Köse ; “Geçmiş dönemlerde savunduğumuz, geri adımın atılmasını sağladığımız, halkın tepkisi üzerine okul yapımının rafa kaldırıldığı Düztepe Çamlık Parkı’nda bazı bölgelere çizilen çizgiler çevre sakinlerini endişelendirdi. Kentsel dönüşüm alanı olması, bu kentsel dönüşüm alanında okul alanı olmasına rağmen, Düztepe Çamlık Parkı içerisinde yetişmiş 350 adet ağacın kesilerek okul yapılacak olması haline, yeşil alanın yok edilmesine karşıyız. Eğer orada illa okul yapılacaksa, zaten kentsel dönüşüm olarak belirlenen alan içerisindeki istimlaklar bir an önce yapılarak, okul yapılabilir. Ağaçlara dokunulmamasını istiyoruz. Eğer bu konuda ısrar ederlerse biz insanları tepkiye davet etmiyoruz. Yasal bütün hakları kullanarak, oradaki yeşil alanın korunması için CHP olarak, halkımızla birlikte mücadele edeceğimizi buradan söylüyoruz” dedi.

ARTIK YETER

Şehirde her geçen gün asayiş olaylarının arttığını ve huzurlu şehir olmaktan uzaklaştığını söyleyen CHP İl Başkanı Köse; “Geçtiğimiz hafta gerçekleşen asayiş olaylarına bir bakalım. Aynı sınıfta okuyan 2 öğrenci arasında çıkan kavga ölümle sonuçlandı. Maskeli kişiler, berber dükkanında tüfekle iş yeri sahibi öldürdü, müşterisini yaraladı. Gasp ettikleri kişinin oğlunu kaçırdıkları iddia edilen şüphelilerden biri gözaltına alındı, 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. İslahiye ilçesinde yaşanan olayda, bir anne ile oğlu evde vahşice öldürülmüş olarak bulundu. 82 yaşındaki koca, karısını bıçakladı. Akrabalar arasında silahlı kavgada 1’i ağır 2 kişi yaralandı. Yurttan üniversiteye giderken can güvenliklerinin bulunmadığını öne süren bir grup kız öğrenci, basın açıklaması yaptı. Gaziantep’te şiddete dayalı olaylar gün geçtikçe artıyor. Şiddet okullara kadar girdi. Bunlar münferit olaylar değil. Toplumsal bir cinnetin bir dönüşümün ayak sesleri olarak karşımıza çıkıyor. Gaziantep'te yaşanan bu münferit gibi görünen olayların herbiri bir yerde ama Türkiye'nin birçok yerinde yaşanan olaylar artık hükümetin hükümet edemediğini gösteriyor. asayişi hukuku ayaklar altına aldığı için asayişi ARTIK YETER DİYORUZ

“Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Japonya’da BM’ye verip veriştiriyor. Suriyeliler konusunda yalnız bırakıldıklarını söylüyor.” diyen CHP İl Başkanı M.Sait Köse; “ Kendisini ziyaret eden Unicef temsilcisine dert yanıyor. Suriyeliler ile birlikte yüklerinin arttığını söylüyor. Şimdi her yerde Suriyelilerle ilgili sıkıntılarını dile getiriyor. Hani şu ilaç gibi geldiler dediği Suriyelilerle ilgili dertleniyor. Misafirlerin artık bu şehre yük olmaya başladığını anladı. Peki, plansız programsız bir şekilde sınırları açan, Bakan olarak içinde bulunduğu hükümetin hiç mi suçu yok? Her geçen gün biraz daha artan bu şehir üzerindeki yük için, hükümete ne zaman sesini yükseltecek, çözüm bulmalarını isteyecek? Trafik anarşisine, eğitim başı bozukluğuna, sosyal huzursuzluğa, Suriyeli sorununa, işsizliğe, esnafın içine düşürüldüğü açmaza, yap boz oynanan yol ve kaldırımlara, kaçak belediye kreşlerine, artık yeter diyoruz. “ dedi. Meral KINACILAR