CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar, kişiye özgü imar tadilatlarının Ak Parti döneminde başladığını iddia etti. Atar, "Kişiye özgü imar tadilatları CHP'li belediyeler döneminde olmazdı. İmar tadilatları şehrin gerçekten ihtiyacı olan bölgelerde kişiye özgü değil, şehre dahalı olurdu. Kişiye özgü imar tadilatları bunların döneminde başladı. Şimdi bunlar belediye meclisinde 20 tane gündem maddesi varsa 16 tanesi imar tadilatı. Bu kadar olmaz, insanda biraz vicdan olur" dedi.

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar ile yaklaşan genel seçimleri, gündemi, şehrin sorunlarını konuştuk.

GENEL MERKEZİN KARARINI BEKLİYORUZ

Mehmet Atar, Genel seçimler için hazırlıklara başladıklarını, ilçe olarak sandık görevlilerinin tespitini yaptıklarını belirtti. Yönetimlerden milletvekilliği için istifa edecekler için genel merkezin alacağı kararı beklediklerini söyleyen Mehmet Atar, "Genel merkez bu konuda karar alıp göndermeli ki, yönetimlerde adaylık düşünen arkadaşlarımızın yerine gelecek olanlar bir an önce çalışmalara başlamalı. Genel merkezin karar almasını bekliyoruz. Mutlaka bir karar gelecektir ama bir an önce gelmeli" dedi.

ADAY OLMA BENİM DE HAKKIM

Milletvekilliğine adaylık düşünüp düşünmediğini sorduğumuz Mehmet Atar, "Şu anda bizim de ismimiz geçiyor. Tabi siyasette yeni bir isim değilim. 92 yılından bu yana CHP'deyim, yönetimlerde görev aldım. 3 dönem yönetimde, 2 dönem belediye meclis üyeliği yaptım, 3 dönemdir de ilçe başkanlığı yapıyorum. Diğer arkadaşlarımın ne kadar hakkıysa benimde aday olma hakkımdır. Genel merkezin istifa tarihleri kararından sonra oturup düşüneceğiz. Şu anda düşünme aşamasındayım, şunu belirteyim öyle bir düşüncem de var. Siyaset yapan bir insanın mutlaka bir hedefi olacak, hedefsiz siyaset yapılmaz. Yani bizde yıllardan beri bu partiye emek veriyoruz. Artık hakkımız diyoruz. Ön seçim olursa örgütün kantarına gireceğiz, oradaki üyelerimizin ve delegelerimizin takdiridir" diye konuştu.

EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ

Ön seçimi kaybedenlerin, sıralamada ön sıralarda olmayan partililerin küsmemesi, birlik beraberlik içinde partinin iktidarı için çalışması gerektiğini belirten Atar, "Ben ilk üçe girmedim, birinci ikinci olmadım ön seçimi kaybettim diye sonra partiye küsme de olmamalı. Bizim partimizin en büyük eksikliği bu. Birçoğu çıkıyor aday oluyor, sıralamaya girmeyenler de sonra dönüp partiye küsüyor. Gaziantep'te en az 5-6 milletvekili hedeflemeliyiz, birlik ve beraberlik içerisinde kol kola girip birinci parti olmak için çalışmalıyız" dedi.

GÜÇLERİ YETMEZ

2015 genel seçimlerinin hem ülke hem de parti açısından çok önemli olduğunu, 3 dönemden bu yana hem yerel hem de genelde iktidar olan Ak Parti'nin ülkede kutuplaşmaya yol açtığını belirten Atar, "Ülkenin vatandaşlarını böldüler. Toplumdaki insanları ayrıştırdılar, kutuplaştırdılar, senden benden yaptılar. İktidarların görevi yüzde 50 bana oy verdi diyerek insanları ayrıştırmak değil, 76 milyonu yönetmektir. Bunların Atatürk'ün cumhuriyeti ile hesapları var. Bunların cumhuriyeti yıkmaya gücü yetmez" dedi.

NEYDİLER, NE OLDULAR?

TÜRGEV'e Şahinbey Belediyesi 24 bin metrekare, Şehitkamil'den ise 3 bin küsur metrekare arsa bağışlandığını anlatan Atar, "Bu ülkede insanlar aç evine ekmek götüremiyor. Dün yoksul edebiyatı yaparak çay simit hesabı yaparak iktidara geldiler. Bugün bakıyorsursunuz Bin odalı ak saray yapılıyor. Dinimizde israf haram değil mi? Mevcut bir yer var ne gerek var o kadar israfa? Bu toplumda artık insanların oturup düşünmesi lazım, düne kadar neydiler ne oldular. Kömür yardımları sosyal devlet olmanın gereğidir. Sosyal devlet vatandaşının gelir düzeyini artırmak mecburiyetindedir. Devletin ve iktidarın görevi budur. Ancak ben-sen ayrımı yaparak, kendi iktidarın içinde olan yüzde 15'lik kesimi trilyoner yaparsan fakur fukaranında bunun hesabını yapması lazım" diye konuştu.

ESAD'IN DEVRİLMESİYLE BİZİM NE İŞİMİZ VAR?

Etrafımızda bir ateş yandığını, yanlış politikalar yüzünden bugün müslümanın müslümanı öldürdüğünü anlatan Atar şunları söyledi:"Suriye ile bizim ne problemimiz vardı? Düne kadar ticaretimiz çok iyi gidiyordu. Durup dururken Suriye ile aramızda neden bu kadar problem yaşandı? Müslüman müslümanı öldürüyor bu Kuranı kerimin neresinde var? Niye masum insanlar evinden sıcak ekmeğinden oldu? Yazık değil mi? Suriye'de ne işimiz var? Esad'ın devrilmesiyle ilgili ne işimiz var? Lübnan'da, Irak'ta ne işimiz var? Biz önce ulusal birlik ve bütünlüğümüzü korumak mecburiyetindeyiz."

KİŞİYE ÖZGÜ İMAR TADİLATLARI AK PARTİ İLE BAŞLADI

'Gaziantep'te 100. Yıl Parkını rant cennetine çevirdiler. Eskiden CHP döneminde burada iki üç tane kafeterya vardı, şimdi beton yığınına çevrildi' diyen Atar, "100. yıl parkı Gaziantep'e oksijen veren bir yer. 1999-2004 yılları arasında büyükşehir ve şehitkamil meclis üyeliği yaptım. O kadar CHP'nin elinde belediyeler olmasına rağmen mecliste bizim çoğunluğumuz olmasına rağmen yine muhalefetin meclis üyelerini dikkate alırdık. İmar tadilatları bizde çok olmazdı. İmar tadilatları şehrin gerçekten ihtiyacı olan bölgelerde kişiye özgü değil, şehre dahalı olurdu. Kişiye özgü imar tadilatları bunların döneminde başladı. Şimdi bunlar belediye meclisinde 20 tane gündem maddesi varsa 16 tanesi imar tadilatı. bu kadar olmaz, insanda biraz vicdan olur" diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN ENCÜMENDE OLMAK

Meclis üyelerinin görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını, mecliste mücadele verdiklerini söyleyen Atar, "İmarda, bütçede birer üyemiz var ancak, önemli olan encümende olmak, denetim komisyonunda olmak. Gaziantep'in bütün işleri encümende dönüyor. Encümende muhalefetten bir tane belediye meclis üyesi bulamazsın. Meclis üyelerimiz kamu yararına her maddeye evet oyu, kişiye özgü imar tadilatlarına ise ret oyu veriyor" dedi.

KESİNTİSİZ KASETİ NİYE BANA GETİRMEDİLER?

Belediye Meclis üyeliği için yapılan seçimler sonunda bir disiplin süreci yaşadığını, yüksek disiplinden lehlerine bir karar çıktığını hatırlattığımız Atar, o süreçle ilgili de şöyle konuştu:"Disipline gittik, yüksek disiplin kararını verdi. O görüntüler yüksek disipline kadar gitti. Ben aslında o görüntüleri çekene söylerim, madem öyle bir şey olmuşsa, ben ilçe başkanıyım önce bu arkadaşların bana gelmesi lazımdı. 3-4 gün sonra cd, kaset çıkıyor. Kasette yarım saatlik kesintiler var. Niye kesintiler var? Sabah 8'de seçim başlamış 5'te bitmiş.

Bu kaseti bana getirselerdi, birlikte oturup izlerdik ve bir suçlu varsa cezasını birlikte verirdik. Önce genel merkeze kaseti götürmüşler. Kasette belirli bir iddia yok. Kesintili kaseti niye götürüyorsunuz?. Seçim gecesi birinci de olsak, sonuncu da olsak aynıyız dediler. Şu kadar katılım var. itirazı olan var mı diye sordum, hiçbir itiraz yoktu. Mesele ben olmayınca olmamalı anlayışı. Eğer bu partiyi seviyorsan, geçmişte çeşitli görevlerde bulunmuşsan, elinde ciddi belgeler varsa, Şehitkamil ilçesine gelir dersinki 'benim elimde şunlar var. O zaman oturup izlerdik suçlu kimse disiplin gereği o insanları da ilgili yerlere havale ederdik. Benim hatam varsa ben yönetimden de istifa etmeye hazırdım. Bu kadar iddialıyım. Orada 1500 kişi oy kullanıyor, salon ana baba günü. Mehmet atar hangi sandığı kontrol etsin, 5 tane il yöneticisi de vardı. 2 ayda ben düğün salonundan kesintili kaseti yönetim kurulu kararıyla zor aldım. Ben siyaseti açık, şeffaf ve net yaparım. Birini destekliyorsam destekleyeceğimi söylerim."

BU ŞEHİRDE KİMLERİN ARAZİLERİ VAR BİLİYORUM

Fatma Şahin'in seçimden önce Yamaçtepe ve Sam'ın imara açılacağına dair söz verdiğini, Yamaçtepe'nin imara açıldığını ancak Sam'ın yine kaldığını ifade eden Atar, "2007 yılında mahkeme buranın planını iptal etti. 7 yıldan beri Sam'ın bir türlü imarı çıkmadı. Neden çıkmıyor bir türlü anlamış değilim. Sengininde fakirin de arazisi olabilir, sen birilerinin arazisi var diye bu şehrin gelişimini engelleyecek misin, imara açmayacak mısın? Ben Samlı'yım hala Sam da oturuyorum. Benim arazimin olması o bölgenin imara girmesine engel mi? Bu şehirde kimlerin arazileri var bunların hepsini biliyoruz" dedi.

TRAFİK 2016'DA NASIL OLACAK?

Gaziantep'in iyi yönetilmediğini savunan Atar, trafik sorununun başlı başına bir keşmekeş olduğunu, belli saatlerde şehrin merkezine girilemediğini belirterek, "Girdiğin zaman 2-3 saatte çıkamıyorsun. Sadece şehir merkezi mi? Metronun oradan giderken yine öyle. Karataş'a iki saatte ulaştım. Yollarımız çok tıkalı. Eskiden bu kadar trafik sorunu var mıydı? Şehrin trafiğini raylı sistem tıkadı. Bu sorunları çözeceğiz diye göreve geldiler, bekleyeceğiz, bakalım çözecekler mi? Ama günden güne kötüye gidiyor. Aslında sorunu temelinden çözeceksin. Alternatif yollar açmak gerekiyor. Çıksorut'a, Karataş'a giden farklı yollar açmak lazı. 2016 yılında nasıl olacak bu şehrin trafiği düşünmek bile istemiyorum" diye konuştu.

EKONOMİDE CİDDİ KRİZ VAR

Yeni mahalle olan köylere hizmet gitmediğini bu konuda çok sayıda şikayetler aldıklarını dile getiren Atar, ekonominin de iyiye gitmediğini, ekonominin kötü olduğunu kaydederek, "Gerçekten ciddi bir kriz var, istikrar yok, insanlar yarının ne olacağını bilemiyorlar. İhracat ithalat yapan insanlar dolardaki dengesizlik nedeniyle tedirgin, zarar ediyorlar. 2015 seçimleri ülke açısından çok önemli" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR