IŞİD saldırılardan kaçan Suriye’nin Kobani bölgesinden gelen sığınmacılar Şanlıurfa Merkez ve ilçesi Suruç’a giriş yapmaya devam ederken, binlerce sığınmacı da sınırda beklemeye devam ediyor. Bölgede yaşananlara duyarsız kalmayan CHP Gaziantep İl örgütü sığınmacılara yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar, Gaziantep Gençlik kolları toplanan yardımları Suruç ilçesine yerleşen Kobani’den gelen sığınmacılara ulaştırırken, bir yardım da CHP il örgütünden geldi.

CHP İl başkanı Mehmet Gökdağ, “ Olanaklarımız elverdiği ölçüde mağdur olan her topluma ulaşma çabası içindeyiz. Önümüzdeki süreçte de zor durumda olan Türkmenlere yardım için girişimlerde bulunacağız" dedi. Gökdağ, "Bölgede yapılan tespit çalışmaları sonucunda ihtiyaç duyulan çocuk bezi, çocuk maması, ilaç, battaniye, gıda ve kıyafet gibi acil yardım malzemeleri CHP İl Başkanlığında toplanarak, Kobani’den gelen sığınmacılara ulaştırma kararı alındı. Konuyla ilgili komisyon görevlendirildi. Komisyonda yer alan arkadaşlarımız canla başla çalıştılar. Kendilerine ve yardım kampanyasına katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

HARMAN: KOMİSYONLA ÇALIŞTIK

Komisyonda yer alan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Semra Harman; “CHP il örgütü adına oluşturulan komisyonla birlikte çalışmayı organize ettik. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her zaman tüm mazlumların yanındayız. Savaşın esas mağduru olan kadın ve çocuklara, Arap, Kürt, Türkmen ayrımı yapmadan imkanlarımızın el verdiği ölçüde destek olmaya çalışıyoruz. Bağış yaparak katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Toplanan yardımı terör olayları nedeniyle ülkemize sığınan misafirlerimize ulaştıracağız” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT