Gaziantep CHP İl Kadın Kolları Olağan Kurul Kongresi il binasında yapıldı. Kongreye, CHP İl Başkanı Hayri Sucu, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Semra Harman, ilçe kadın kolları, delegeler ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan CHP İl Başkanı Hayri Sucu, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Sucu, sosyal medya üzerinden partiyi yıpratanları, partiden uzaklaştıracaklarını vurguladı.

SUCU: “KADIN KOLLARINDA KOPUKLUKLAR YAŞIYORUZ”

CHP İl Başkanı Hayri Sucu, 12. olağan kurul kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, çok büyük kopukluklar yaşadıklarını aktardı. Sucu, “Kadın kollarında gerçekten çok büyük kopukluklar yaşıyoruz. Dün olumsuz bir durum yaşadık. Bir grup arkadaşımız geldi istifa ile bizleri tehdit etti. Her üyenin her yere aday olma hakkı vardır. Genel başkanın karşısında şu an dört tane aday varsa, kadın kolları il başkanlığına da bütün üye arkadaşlarımızın aday olma hakkı var. Sosyal Demokrat Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapıyoruz. Hepimizin bunda hakkı var. Mevcut İl başkanımız bugün görevi bırakıyor ve ellerinden geleni yapmıştır. Sizden ricam, yeni seçilecek il başkanımız ve yönetici arkadaşlarımız, herkese başkan ya da yönetici gibi davransın. Ortada bir kırılganlık durumu var. Yönetim, üyelerimizin bu kırılganlıklarını kongreden sonra telafi etmeli” dedi.

BİZİ YIPRATMAK İSTEYENLER VAR

“Sosyal medya üzerinden partimizi yıpratmaya çalışıyolar” diyen Sucu, seçildiğimde rakiplerimin yanındayım açıklamasını yaptı ve şunları ekledi: “Benim ikinci dönemim. Ben seçildiğimde rakiplerimin yanındaydım, onları ziyaret ettim. Bir kongreyi kan davasına çevirmek olmaz. Benim karşımda aday olan Ali Şimşek arkadaşım benden randevu istedi. İkinci yönetim kurulu toplantısında ‘tebrik’ için ziyaretime gelecekti. Bende, ‘Ali başkan sen gelme, biz gelelim bir çayını içelim’ dedim. Provoke eden arkadaşlarımızda var. Bunları ayırmalıyız. Çünkü sosyal medyada haddini aşan bir sürü paylaşımlar oluyor. Sosyal medyada bu partiyi yıpratan arkadaşların bizlere bir gereği yok. Onları partiden uzaklaştıracağız. Birlik ve beraberliği sağlamamız gerekiyor. Minnetle söylüyorum, birlik ve beraberliği sağlamamız gerekiyor çünkü önümüzde üç tane seçim var.”

HARMAN: “KADIN ÖRGÜTÜ, SİYASETİN BEL KEMİĞİDİR”

CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Semra Harman ise, kadın örgütünün özellikle siyasetin bel kemiği olduğunu söyledi. Harman, "Kadınlar arasında birlik ve beraberlikten yana olmalıyız. Çünkü biliyoruz ki, kadınların olmadığı yerde iktidar olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollar neden var? Kadınlar örgütlensin, birlik ve bareberlik sağlansın hem de kadınlara iktidar ve parti yolunu açsın diye var. Biz kadın kollarıda demiyoruz, kadın örgütleri diyoruz. Çünkü biz kol değil, gövdenin kendisiyiz. Öncelikle buna bizim inanmamız lazım” ifadesini kullandı.

POLAT: “GÖREVİMİ LAYIĞIYLA YERİNE GETİRDİM”

Görevimi layığıyla yerine getirdim açıklamasını yapan Kadın Kolları mevcut İl başkanı Münevver Mine Polat, şunları kaydetti: “Aldığım bu görevi elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak sürdürdüm. Parti disiplinine ve ciddiyetine her zaman sadık kaldım. 2,5 yıl yaptığım kadın kolları başkanlığını, başka bir arkadaşımıza devredeceğim. Bu bir bayrak yarışıdır.” dedi.

KARA: “GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİM”

“Sen-ben demeden parti içinde el ele, kol kola çalışmak isterim” vurgusunu yapan başkan adayı Leyla Kara, “27 yılda Gaziantep’in çeşitli okullarında görev yaptım. 2 yıl önce emekli oldum. Memuriyetim boyunca fiilen partimize katkıda bulunamasamda gönlüm hep Atatürk’ün partisinden yanaydı. Emekl olduktan sonra partimize elimizden geldiği kadar, destek olmaya çalıştım. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bütün kadınların Atatürk’e sonsuz borcu vardır. Bu sebeple Cumhuriyetimizde yaşayan bütün kadınların her alanda fiilen çalışıp varlık göstermelerine inanıyorum. Başkanlık görevi eğer bana lütfedilirse kadınların siyasi etkinliklerini içinde bulunmaları amacında çalışmak dileğindeyim. Bu seçimin parti içinde tatlı bir yarış olması gerektiğine inanıyorum. Seçim sonunda sen ben demeden, el ele kol kola çalışmak isterim. Sevgili ozanımız Yunus Emre’ninde dediği gibi, ‘ben gelmedim kavga için. Benim işim sevgi için. Gönüller dost evi için, gönüller yapmaya geldim” şeklinde konuştu.

Leyla Kara’nın asil üyeleri:

Türkan Ateş, Hidayet Alper, Hatice Donat, Canan İlaslan, Melek Kara, Ayfer Eskikara, Sevil Nurlu, Hatice Yıldırım, Jale Hıdıroğlu, Çiğdem Özçalışkan, Emine Atalay, Yeşim Köroğlu.

(AYŞEGÜL BAĞCI)