CHP Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Mine Polat, çok üzgün olduklarını belirterek, Ak Partili kadınlara seslendi. Polat, "Siyasi iktidarın kadın vekilleri biat etmeyi, kulluğu seçmeyi bırakın!... Erkek hegemonyasının talimatları ile değil, vicdanınızla, aklınızla, adaletinizle hareket edin" dedi.

VİCDAN VE AKLINIZLA HAREKET EDİN

Meclis görüşmeleri esnasında, iktidara mensup bir kadın milletvekilinin, partisinin erkek milletvekillerinden geri kalmadığını gösterdiğini belirten Polat, "Anayasa değişiklik paketini destekleyen kadın milletvekilleri, bu uğurda kadına şiddet uygulayacak kadar gözü dönmüş kadın vekil, bu şiddete sesini çıkarmayan kadın vekiller, “kadınlık bilincinden” nasıl bu kadar uzak düştünüz?" dedi.Hangi siyasi partiden olursa olsun, kadınların ortak paydası barış olmalı, sevgi olmalı, hoşgörü olmalıdır. Siyasi iktidarın kadın vekilleri biat etmeyi, kulluğu seçmeyi bırakın!... Erkek hegemonyasının talimatları ile değil, vicdanınızla, aklınızla, adaletinizle hareket edin. Emeğinizi, enerjinizi, çocuk tecavüzlerinin, kadına şiddetin önlenmesi için harcayın. Kız çocuklarımız cayır cayır yanıyor, sesinizi çıkarın. Bu ülkede yaşayan kadınlar olarak, anneler olarak sizden beklentimiz budur" dedi.

DEMOKRASİYİ DARP ETTİNİZ

'Meclis çatısı altında izlediğimiz bu tablo, gelecek adına kaygılarımızı arttırıyor' diyen Polat, "TBMM’ni, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği meclisten, Kadın vekile söz hakkı verilmeyen, kadın vekillere şiddet uygulanan bir meclise doğru sürüklediniz. Unutmayın, sadece kadın vekilleri değil ,meclis çatısı altında bir kez daha demokrasiyi darp ettiniz. Sizleri izleyen milyonlarca insanın yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne olan inancını, umudunu zedelediniz" diye konuştu.

KADINLAR ARASINDA KAVGA ÇIKMIŞTI

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda kendisini Meclis kürsüsündeki mikrofona kelepçelemesinin ardından gergin anlar yaşandı. AK Parti ileHDP'li kadın milletvekilleri arasındaki tartışma da büyüdü ve arbede çıktı. AK Parti'li Gökçen Özdoğan Enç, HDP milletvekillerine tekme atarken Leyla Birlik ve Burcu Çelik ile saç saça kavgaya girişti. Kargaşada CHP’li Şafak Pavey sırtüstü yere düştü. Kol protezi çıkan Pavey’i yerden partili arkadaşları kaldırdı. Arbedede göğsüne darbe alan HDP’li Başkanvekili Pervin Buldan da rahatsızlandı.Arbede sırasında kameralara da yansıyan AK PArtili Gökçen Özdoğan Enç'in durumu dikkat çekici bulundu. Enç, Anayasa değişiklik teklifinin 8. maddesinin oylamasına sedyeyle getirilirken, Meclis'te muhalefetten tepki gördü. Sosyal medya da Enç'i konuştu. HABER MERKEZİ