CHP Şahinbey ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hasan Türk, gazetemize yaptığı özel açıklamada, belediye meclislerinin Gaziantep''in vicdanını taşıması gerektiğini söyleyerek "herşey bu meclislerde oluyor. Meclisler şehrin geleceğidir. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Geleceğimiz için, bugün yaşanılan sıkıntıların gelecekte de yaşanmaması için yeni imara açılan yerlerde bunları iyi hesap etmek gerek. Ahmet'in, Mehmetin malı diye yolları eğri eğri götürmeyeceksin, yollar dümdüz olacak. Eğer bir yerde yol kıvrılıyorsa bunun altında birşey aramak lazım" diye konuştu.

Hasan Türk, Şahinbey Belediyesi'nin bütçesinin 817 Milyon TL bütçesinin yüksekliğinin arsa satışlarından kaynaklandığını, Şahinbey'de arsaların iyi prim yaptığını belirterek, "Şahinbey Belediyesi'nin bütçesinin 817 Milyon, Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin ise 1 Milyar. Şahinbey olarak isteseydik büyükşehirin bütçesini geçerdik. Şahinbey arsa yönünden şanslı, bin metrekare arsa 1 Trilyon ediyor. Yoksa Şahinbey belediyesi ticaret yapmıyor, bu bütçe arsa satışlarından dolayı yakalanıyor" dedi.

CHP Şahinbey ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hasan Türk ile gündemi, belediyelerin çalışmalarını, muhalefet olarak gündem maddelerine yaklaşımlarını konuştuk.

BEYAZA BEYAZ, SİYAHA SİYAH DEMEK LAZIM

Şahinbey ve Büyükşehir Belediyesi'nde 8 aydan beri meclis üyeliği yaptığını anlatan Hasan Türk, "Muhalefet olarak gerek Şahinbey'de gerekse Büyükşehir'de uyum içinde çalışıyoruz. Gündem maddelerini tek tek kendi aramızda tartışarak kamu yararına ise evet, değilse ret oyu kullanıyoruz. CHP her şeye muhalefet diyorlar. Ancak biz muhalefet olsun diye muhalefet yapmıyoruz. Yaptığımız muhalefetin ne kadar doğru ve yerinde olduğuna bir çok somut örnek verebilirim. Biz her zaman şundan yanayız, 'doğrunun yanında olacağız, yanlışın karşısında' olacağız. Beyaza beyaz, siyaha siyah demek lazım. Ne olursa olsun sırf muhalefet yapıyor diye de muhalefet yapılmaz. Doğru birdir. Kendi fikir ve düşüncelerimizi paylaşırız, elimizden gelen tüm gayreti gösteririz, olmayan şeylerde de yargı yolu açıktır" dedi.

YAMAÇTEPE'NİN PLANINI MİMARLAR ODASI DA BEĞENDİ

Yamaçtepe'nin planı komisyona geldiğinde iyice incelediğini ve gördüğü eksiklikleri komisyon başkanı ve üyelerle paylaştığını anlatan Hasan Türk, "Yamaçtepe uzun zamandan beri Şahinbey ve Gaziantep'i meşgul eden konulardan biriydi. Komisyonda önümüze haritayı indirdiler. Haritayı incelerken bazı yerlerin eşitsizliğini farkettik. Bir yerin kaksı 1.15, bir yerin kaksı 1.50, bir yerin kaksı 2'ydi. Biz eşitlikten yanayız. Ahmet'in malı, Mehmet'in malından farklı olmamalı, Ali'nin de Ahmet'in de malının eşit şartlarda, eşit koşullarda olması taraftarıyız. Bu sıkıntıyı omisyonda dile getirdik. Dedikki, 'arkadaşlar burada kaksın ya hepsi 1.50 olsun veya hepsi 2 olsun. Komisyondaki arkadaşlarda söylediklerimizi düşündüler, başkanla tartıştılar ve söylediğimizin ne kadar doğru olduğunu gördüler ve ondan dolayı kaksı 1.40 olarak verdiler. Yani CHP her zaman muhalefet diyorlar. Burada muhalefet de doğru söylüyor cümlesi çıkıyor. Söylediklerimizi kabul ediyorlar. Yani Yamaçtepe'nin planı doğru şekilde geçmiş oldu, biz bundan dolayı da emeği geçen herkese, teşekkür ederiz. Yamaçtepe konusunda güzel bir çalışma olduğunu güzel bir planlama olduğunu söyleyebilirim. Mimarlar Odası'nın da görüşü alındı, onlarda güzel bir çalışma olduğunu söylediler" diye konuştu.

ERDEM KOLEJİ'NİN YERİ YARGIYA TAŞINDI

CHP olarak yeşil alanın yanısıra eğitim konusunda çok hassas olduklarını, Erdem Koleji'nin yerinin yargıya taşındığını belirten Hasan Türk, "Gaziantep'in eğitimdeki yeri belli. Türkiye'de en son sıralarda yer alıyoruz. Erdem Koleji'nin yeri şu an yıkılacak. Mecliste bunun kararı çıktı. Yıkılacak ve yerine altta ticari dükkanlar, üstüne de konut yapılacak. Biz bunun yanlış olduğunu hem büyükşehir meclisinde, hem de Şahinbey meclisinde dile getirdik. Eğer siz konut yapacaksanız Gaziantep'in her tarafında konut yapabilirsiniz, ama bir okulu yıkıp da konut yapmanın da çok doğru olmadığını söyledik ve bununla ilgili Şahinbey belediye meclis üyelerimizle birlikte büyükşehire itiraz dilekçesi de verdik. Bu konu ayrıca yargıya taşındı" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DE TAHSİSLERDE KARARSIZLIK YAŞANIYOR

Büyükşehirdeki gündem maddelerinin çok fazla olduğunu, 90 dakikada 90 maddenin geçtiğini söyleyen Hasan Türk, "Gündem maddelerinin çokluğunu yeni bağlanan ilçelere bağlıyorlar. Mecliste ilginç durumlarda yaşanıyor. Örneğin bir önceki mecliste Gazibel'e tahsis ettiğimiz yerlerden, ikinci mecliste yanlış olmuştur diye iptal ettiğimiz kararlar var. Önce tahsis ediyoruz, bir sonraki mecliste aynı madde gündeme geliyor, ne oldu diyoruz, bu yanlış olmuş tekrar bunu iptal ediyoruz diyorlar. Bu konu özellikle büyükşehirde oluyor. Sağlıklı çalışmama var" dedi.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNE ÇAĞRI

Ak Partili meclis üyelerini gündem maddeleri üzerinde daha fazla bilgi sahibi olmaya çağıran, özellikle CHP'nin ret oyu verdiği maddeler üzerinde düşünmeye davet eden Hasan Türk şunları söyledi:"CHP grubu olarak bir madde geldiğinde komisyondan arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Bir maddeyle ilgili 1 saat, 1.5 saat tartıştığımız olmuştur. CHP'liler bir maddeye ret oyu veriyor, ancak Ak partili meclis üyeleri şunu demiyor, 'arkadaşlar bunlar ret veriyor ama neden dolayı ret veriyor, bir araştıralım' düşüncesi içerisinde değiller. Kabul edilmiştir, kabul edilmiştir. En azından CHP'lilerin ret oyu verdiği maddelele ilgili bir çalışma, bir araştırma yapsınlar. Ya bu adamlar buna itiraz ediyor, ret oyu veriyor neden ret oyu verdiklerini bir düşünsünler, bir araştırsınlar, bilgi sahibi olsunlar, el kaldırıp indirmek için meclise gelmenin bir anlamı yok. Eğer biz CHP olarak 60 maddenin 10 tanesine ret veriyorsak, burada düşünülmesi gerekir. Biz iyice inceliyoruz, şu yanlıştır, onu çekiyoruz, şundan dolayı ret veriyoruz diye açıklamamızı yapıyoruz. Ak partili meclis üyesi arkaşlarımız konulara biraz daha vakıf olurlarsa sevineceğiz. 3 kişinin aldığı karara ellerini kaldırıp indirmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu CHP'liler ne diyor diye düşünseler doğruyu görecekler. Bana göre çıkıp fikirlerini söyleseler daha da güzel olacak. Kimse fikirlerini söylemekten korkmasın, burası meclis, herkesin söz söyleme hakkı vardır."

İŞİM DÜŞMEDİĞİ SÜRECE ŞEHİR MERKEZİNE GELMİYORUM

Gaziantep'in en büyük sorunlarından birinin trafik olduğunu söylemeye bile gerek olmadığını, şehir merkezine gelmenin adeta işkence haline dönüştüğünü belirten Hasan Türk, "Trafik ile ilgili hep bir çalışma olduğunu söyleniyor, ya da birtakım çalışmalar yapılıyor. Ama ben birşey göremiyorum. Büyükşehir Belediye meclisine trafik yoğunluğundan dolayı Güneykent'ten 1 saatte geliyorum. Trafik böyle yoğun olmasa 10 dakikada gelirim. Gazi Muhtar Paşa'da trafik kilitleniyor. Meclisin olduğu gün işi gücü bırakıyoruz. Trafik yoğunluğundan dolayı şehir merkezine, işim düşmediği sürece elimden geldiği kadar gelmiyorum" dedi.

İKİ CEMEVİ DAHA YAPILMALI

Gaziantep'te 300 bin civarında Alevi vatandaşın yaşadığını, en büyük eksikliğin ise cemevi olduğunu dile getiren Hasan Türk, Karataş'ta ve Şehitkamil'de birer cemevinin acilen yapılarak hizmete açılması gerektiğini söyledi. Hasan Türk, "Bu sorunu Şahinbey meclisinde gündeme getirdik. Düztepe'de bir tane cemevi var. Yeni cemevlerine ihtiyaç var. Aleviler cem evlerinde cenazelerini kaldırıyorlar, ibadetlerini orada yapıyorlar. Nüfusu 2 milyona yaklaşan Gaziantep'te bir tane cemevi var. O da dernek kendi imkanlarıyla dışarıdan aldığı yardımlarla cemevini yaptırdı. Bir Karataş'a bir Şehitkamil'e cem evi yapılmasını istedik. Başkanlar bununla ilgili yasal düzenleme yapılıyor diyerek topu bir nevi taca attılar. Amaç yapmak olduktan sonra sosyal tesis adı altında yine yapılır. Sadece yer konusu tahsis edecekler. cemevi kendi yapacak" dedi.

CEMEVİNİN OLDUĞU CADDE TEK ŞERİTLİ OLSUN

Cemevi'nin olduğu ara caddenin trafik yoğunluğunu kaldırmadığını, cenaze olduğu günlerde ağıt sesleriyle korna seslerinin birbirine karıştığını dile getiren Hasan Türk, "Biz Büyükşehire dilekçe vererek gidişin tek yönlü olmasını istedik. Burası şu anda hem geliş hem gidiş" dedi.

ŞAHİNBEY ARSA YÖNÜNDEN ŞANSLI

Şahinbey'in bütçesinin yüksekliğini arsa satışlarına bağlayan Hasan Türk, "Şahinbey Belediyesi'nin bu yılki bütçesi 817 Milyon TL. Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi ise 1 Milyar. Şahinbey olarak isteseydik büyükşehirin bütçesini geçerdik. Ancak büyükşehirin bütçesini geçmek doğru olmayacağı için bu bütçede kaldık. Bütçenin yüksekliği başarı demek ama şunu söylemek gerekiyor. Şahinbey'in arsaları iyi prim yaptı. Şahinbey'de 1 Milyonun altında arsa yok. Bu arsa fiyatlarıyla bu bütçeyi de yakalarsın, daha ötesine de geçersin. Yani bu orandaki bütçenin nedeni arsa satışlarından kaynaklı. Şahinbey arsa yönünden şanslı, metrekaresi 1 milyona satılıyor. Bin metrekare arsa 1 Trilyon ediyor. Yoksa Şahinbey belediyesi ticaret yapmıyor, bu bütçe arsa satışlarından dolayı yakalanıyor" dedi.

YOL KIVRILIYORSA ALTINDA BİR ŞEY ARAMAK LAZIM

Gaziantep'in yeşil sorunu olduğunu, eskiden yapılaşma olan yerlerde yeşili artırmanın zor olduğunu ancak yeni imara açılan yerlerde yeşil alan, sosyal donatı alanı ve eğitim alanlarının geniş şekilde bırakılması için muhalefet olarak hassas olduklarını söyleyen Hasan Türk, "Geleceğimiz için, bugün yaşanılan sıkıntıların gelecekte de yaşanmaması için yeni imara açılan yerlerde bunları iyi hesap etmek gerek. Ahmet'in, Mehmetin malı diye yolları eğri eğri götürmeyeceksin, yollar dümdüz olacak. Eğer bir yerde yol kıvrılıyorsa bunun altında birşey aramak lazım" dedi.

BAŞARI SEVGİ VE SAYGI İLE GELİR

CHP'nin genel seçimlerde başarılı olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini, partinin 1 oy fazla alması ve başarılı olması için birlik, beraberlik, saygı ve sevgi içinde çalışılması

gerektiğini ifade eden Türk, "Şimdiden tüm aday arkadaşlara başarılar dileriz. Tüm adaylara aynı mesafedeyiz. Bir oy daha fazla alabilmek için herkes üzerine düşeni yapmalı. Sevmeden saymadan başarılı olacağımızı düşünmüyorum" dedi. Meral KINACILAR