Zeugma Antik Kenti'nde bulunan 3 yeni mozaiğin tanıtımı sırasında mozaiklerin üstüne basılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç, yaşanan olayda büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin'in bir suçu olmadığını belirtti. Meriç'in yanısıra CHP Gaziantep eski Milletvekili Akif Ekici de, mozaiklerin Gaziantep için çok önemli olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanını yanındaki uzmanların yönlendirmesi gerektiğini belirtti.

Büyükşehir belediye başkanımızı hiç kimsenin suçlayıcı açıklamaları karşısında Gaziantepli sivil toplum örgütü olarak yanlız bırakmayız. Fatma Hanım çalışkanlığı, dürüstlüğü ile ve kentin sorunlarına yaklaşımları ile her zaman bizim tarafımızdan takdir kazanmıştır" dedi.

BAŞKAN'IN DESTEKÇİSİYİZ

Fatma Şahin'in Gaziantep'in tarihi ve kültürüne desteğini herkesin bildiğini söyleyen Melih Meriç, "O mozaiklere basarken yanında uzman arkadaşlarda olmasından dolayı, uzman arkadaşların yönlendirmesiyle öyle bir eylemde bulunmuş olabilir. Zaten uzman arkadaşlarında bu yönde bir açıklaması var. Başkanımız, Gaziantep'in tüm sorunları yanında kentin kültürüne, tarihine hep sahip çıkmıştır, yaptığı çalışmalarla hep sahip çıktığını, destek verdiği ve saygı duyduğunu göstermiştir. Gaziantep tarihinin korunması ve ortaya çıkarılması için her türlü desteği vermiştir. Bundan sonra da vereceğine inanıyoruz. Bu nedenle bizde başkanımızın bu kültüre sahip çıktığına en büyük tanık ve destekleyicisiyiz" diye konuştu.

MOZAİKLER GAZİANTEP İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

CHP Gaziantep eski Milletvekili Akif Ekici ise, Büyükşehir Belediye Başkanını yanındaki uzmanların yönlendirmesi gerektiğini belirterek, "Mozaikler Gaziantep turizmi için çok önemli bir olgu. Gaziantep'i dünyaya tanıtan bir mozaik müzemiz var. Başından beri söylüyorum. Gaziantep çevresindeki illerle beraber (Mardin, Urfa, hatay) kültür turizm platosu haline dönüşmeli. Gaziantep de bu platonun merkezi olmalı. Zeugma'da buranın en büyük olgusudur. Yerel yönetimlere düşen görev Gaziantep'i bir turizm cenneti haline dönüştürmektir. 24 saat yaşayan bir şehir haline dönüştürmektir. Gaziantep maalesef saat 8'den sonra ölü bir şehir haline dönüşüyor. Fatma Hanım'dan bu kentin talebi Kamil Ocak stadyumunn yerine yapılacak olan kent merkezinin biran önce hayata geçirilmesidir" diye konuştu. Meral KINACILAR