CHP Olağanüstü kurultayında Yüksek Disiplin kuruluna 1 gün önce aday olan Gaziantepli Av. Selim Karahan, 100 oy aldığını, disipline giremese de, 1 gün çalışarak bu oyu aldığı için gururlu olduğunu söyledi.

OTEL OTEL DOLAŞTIM

Önce Gaziantep'ten disipline birileri aday olur mu diye beklediğini, kimsenin aday olmadığını görünce aday olmaya karar verdiğini belirten Selim Karahan, "İl Başkanımız Mehmet Gökdağ'ın görüşünü aldım, uygunsa yüksek disiplin kuruluna aday olmayı düşünüyorum dedim uygundur dedi. Gaziantepli delegeler ile istişare ettim. Kazanma şansımız yok, anahtar listeye giremezsin ancak gir dediler. Ben de Gaziantep'i de temsil eden bir kişi olsun diye Perşembe günü aday olmaya karar verdim. Cuma günü Ankara'da tüm matbaalar doluydu. Bir tane buldum ve broşürlerimi bastırdım. Bir gün içinde tek başıma bütün otelleri dolaşarak delegelere ulaşmaya çalıştık. Görüştüğüm bütün delegelerden oy aldığımı düşünüyorum" dedi.

ÇOĞU VEKİLDEN FAZLA OY ALDIM

Gaziantep delegasyonunun oy kullandığı sandık sonuçlarına bakmadığını, bakmak istemediğini, iyi niyetli düşünerek hepsinin kendisine oy verdiğini düşünmeyi tercih ettiğini belirten Karahan, "Gazianteplilerin tamamı bana oy verdiler diye düşünüyorum. Sonuçta ben kendimi Gaziantepli delegasyonlara emanet ettim, oy vermeyen varsa da hatayı kendimde ararım. Benim bir eksiğim vardır diye düşünüyorum. Bir günlük çalışmayla 100 oy aldım. Bu bana göre büyük başarı. Herkes oy kullanırken ben salonda broşörlerimi dağıtıyordum. 35 yaşında genç bir avukatım. 98 kişi arasında 46. oldum. Çoğu milletvekilinden fazla oy aldım" diye konuştu.

CELAL DOĞAN VE MUSTAFA YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Kurulday salonunda Celal Doğan, Mustafa Yılmaz'dan büyük destek gördüğünü, arkadaşlarından kendisine oy istediklerine şahit olduğunu dile getiren Selim Karahan, "Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Şahinbey gençlik kollarından arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Broşürlerimden onlarda dağıttı" dedi.

CHP Olağanüstü Kurultayında, Yüksek Disiplin Kuruluna aday olan Selim Karahan 100 oy alırken, PM'ye aday olan Cahit Bingöl 89,Nerin Türkmen 34, Ayten Şahin 27 oy almıştı. Meral KINACILAR