Pazar günü yapılan ve resmi olmayan sonuçlara göre, AK Partili Fatma Şahin'in kazandığı seçimlerin ardından CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, beraberinde CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ile birlikte adliyeye gelerek oyların yeniden sayılması için itirazda bulundu.

İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz öncesi gazetecilere açıklama yapan Ekici, "Sandıklar kapandığında şehrimizin tamamına yakın bölümünde elektrikler kesikti. Oy kullanma işlemi bittikten sonra hava karardı ve birçok bölgede elektrik yoktu. Karanlıkta, mum ışığında sayım yapıldı. Biz seçim kurullarına başvuruda bulunarak karanlıkta yapılan oy sayımlarının sağlıksız olacağını söyledik. Sandık kurulundaki arkadaşlarımız da karanlıkta ne yazıldığını göremediklerini söyledi. Bu şartlar altında sayım devam etti. Sayımın 1.5 saat durdurulmasına ilişkin karar alındı ama uyulmayarak sayım sürdürüldü" dedi.

KORİDORLARDA MÜHÜRLENDİ

Adliyeye gelen torbaların tamamının mühürsüz olduğunu ve koridorlarda mühürlendiğini de öne süren CHP'li Ekici, "Öyle bir hal almıştı ki sandık kurulu başkanları orada tutanağı düzenleyememiş, tanzim edememişlerdi. Burada adliyenin merdivenlerinde, koridorlarında tutanak tanzim edildi. Neyin, nereye yazıldığı kesinlikle bilinmiyor. Adaletli bir seçim yapılmamıştır. Son derece ilkel, son derece uygun olmayan şartlarda seçim yapıldı" diye konuştu.

'KCK HÜKÜMLÜLERİN SANDIĞINDAN AK PARTİ ÇIKTI' İDDİASI

Ekici, Gaziantep H Tipi Ceza Evi'ndeki KCK hükümlülerinin bulunduğu sandıkta bütün oyların AK Parti'ye çıktığını da ileri sürerek, şöyle konuştu: "4 görevli cezaevinden torbayı alıp getiriyorlar, bir odaya gidiyorlar. Odayı arkadan kilitliyorlar. Bizim arkadaşlarımıza, ben de dahil olmak üzere kapıyı açmıyorlar. 15 dakika sonra hakim geliyor ve onun ısrarı ile kapıyı açıyorlar. Hakim de gördüğünde şok oluyor. Biz, 'Oy oranımız şuydu buydu' iddiasında bulunmuyoruz. Yapılan işlemin hukuksuz olduğunu söylüyoruz." Ekici, açıklamasının ardından beraberindekilerle usulsüz olduğunu ifade ettikleri konulara ilişkin içerisinde fotoğrafların da bulunduğu klasörleri Seçim Kurulu'na teslim etti. DHA