CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, yerel seçimlerdeki rakibi Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı, Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'i dün Ak Parti il binasında ziyaret etti. Birbirine başarı dileyen her iki başkan adayı, birlik ve beraberlik mesajları verdikleri konuşmalarında, hizmet için yola çıktıklarını ve seçim yarışının proje yarışı şeklinde, seviyeli bir ortamda gerçekleşeceği sözünü verdiler.

Akif Ekici beraberinde, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İl Başkanı Mehmet Gökdağ, ilçe başkanları ve yöneticilerle birlikte AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'i Ak Parti il binasında ziyaret etti. Ziyarette Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu'nun yanısıra, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve AK Parti yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

BU BİR BAYRAK YARIŞI

Demokrasinin en güzel rejim olduğunu söyleyen Fatma Şahin, "Demokrasileri farklı kılan şey iktidarı ve muhalefeti ile farklı yönetim anlayışlarını sevgi ve saygı çerçevesinde devam edebilme kültürüdür. Dolayısıyla demokrasiyi hazmetmek ve kişiselleştirmek ve bunun gereğini yapmak bizim en büyük görevimiz ve hepimizin parlamentoda ve yasamada da yargıda da amacımız demokrasiyi ileriye götürmek. Bu kağıt üzerinde olmuyor. Bunu hayata geçirmemiz ve yaşamamız gerekiyor. Bugün Gaziantep bunu hayata geçirdiğini gösteren güzel bir resimle güne başlıyor. Hayırlısıyla iyi bir kampanya ile başlıyor. Akif Bey geçen sene parlamentoda yer alan çok sevdiğimiz saydığımız bir kardeşimiz. Mehmet Şeker kardeşimiz de. Bu bir bayrak yarışı. Biz de CHP de bu değişimi kardeşlik hukuku içerisinde yönetebilmek ve şehir için ülke için güzel işler yapabilmek için çalışacağız" dedi.

ÖRNEK OLALIM

Emeğe saygılı olmak gerektiğini, güzel bir aile olduklarını ve bu şehir için herkesin gücünü birleştirdiğini ifade eden Fatma Şahin, "Bu kampanya önemli bir kampanya. Kardeşlik hukukunun geliştiği, birliğimizin, beraberliğimizin Gaziantep için güçlendiği bir kampanyaya dönüşmesi lazım ve örnek olmamız lazım. Gazi şehrin örnek olması lazım. Hamdolsun biz birbirimizi hiç kırmadan dökmeden bugüne kadar geldik ve şehir menfaati dendiği zaman partiler üstü çıkarız. Bu şehir bizim beşiğimiz oldu, mezarımız olacak. Eser bırakabilmek için makamların içini doldurmak lazım. Dün bakandım bugün yokum. Gittiğin zaman arkandan ne söylendiği çok önemli. Bu hepimiz için önemli. Hayat bitiyor, makamlar bitiyor, arkandan güzel bir şekilde hayırla yadedilmek ve su şehre dokunmak gerekiyor. O yüzden biz bu yarışın kardeşliğin büyüdüğü, Gaziantep'in büyüdüğü, kardeşlik hukukukun geliştiği bir yarış olmasını çok önemsiyoruz ve birbirimize saygı içinde götürmeyi çok önemsiyoruz çünkü bu bir zenginlik" diye konuştu.

HİZMETTE, PROJEDE YARIŞALIM

Farklılığın bir zenginlik olduğunu, saygı göstermek ve özümsemek gerektiğini belirten Şahin, "Hamdolsun biz bugüne kadar bir ekip olarak bunun gayreti içinde olduk. Bir ve beraber hareket etmeyi başardık. Bu ziyareti bu nedenle Türkiye'ye örnek bir ziyaret olarak görüyorum ve Allah'ın izniyle en kısa sürede ekip olarak bunun gereğini yapacağız ve bizde sizin yanınıza geleceğiz. Hizmette yarışmak lazım, projede yarışmak lazım. Hayırda, güzellikte yarışmak lazım ve de olurları artırmak lazım. Akif Bey'i milletvekilliği döneminde de Gaziantep için olur mu diye masaya oturduğumuz zaman, bu şehir için çok güzel çalıştık. Ben bana düşen kısmıyla sonuna kadar sizleri dinleyerek, katılımcı, çoğulcu, hesap verebilr ve burada 1800 kişinin hakkını hukukunu koruyan bir anlayışla yolumuza gitmemiz gerekiyor. Bu millete hizmet etme yolculuğu. Sandıktan çıkan sonuç ne ise hepimizin başımızın üzerinde diye yola devam ediyoruz. Ayağınıza sağlık. Bu şehir için bir ve beraber olalım" dedi.

BU ŞEHİR HEPİMİZİN

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici ise, seçim kampanyasını Gaziantep'e yakışır bir şekilde yürüteceklerini belirterek, "Bu şehir ne AKP'nin, ne CHP'nin ne MHP'nin ne de başka bir siyasi partinin şehiri. Bu şehir hepimizin şehiri. Gaziantep üreten bir şehir. Üreterek tüketen bir şehir. Yıllardan bu yana bu sloganı birlikte attık. Dünyada Türkiye dedik Türkiye de Gaziantep dedik. Gaziantep Türkiye'nin göz bebeği bir şehir. Her şeyin mesajı buradan gelir. Kim ne derse desin İzmir şudur, İstanbul şudur Gaziantep'ten yayılan mesaj Türkiye'nin her tarafına yayılır. Biz birlik berberlik içerisindeyiz. Yaklaşık 85 günlük bir seçim kampanyası yürüteceğiz. İddialı projelerimiz var. Bu kampanyayı Gaziantep'e yakışır bir şekilde yapacağız" dedi.

HEPİMİZ TEK YUMRUK OLDUK

Bugüne kadar belediye hizmetlerinde bir taşı bir taşı üstüne koymuş herkese minnettar olduğunu söyleyen Ekici, "Biz diyoruz ki yapılmayanınız var eksikleriniz var biz bu yapılmayanlara ve eksiklere talibiz yeni şeyler yapacağız. Vekilliğim döneminde parlamento da hepimiz tek yumruk oluyorduk.. Örnek oluyorduk. 10 kişi birlikte yemek yemiştik. 550 kişilik meclise bir mesaj verelim dedik ve verdik. Şehrimiz ile ilgili parlamentoya bir konu geldiğinde hepimiz tek yumruk olduk. Allah'a şükür bunu başardık. Gaziantep'i güleryüzle, yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz. Projeler bazında gideceğiz, hiç kimseyle aldı verdimiz yok, biz geçmişi bir tarafa ittik, eksikleri tamamlayacağız. Türkiye'ye örnek bir ses vermemiz gerekiyor. Beni ilk arayan Fatma Şahin oldu. Böyle başladık, böyle bitireceğiz, seviyeli, kaliteli, birbirine saygılı şehirdeki insanları üzmeden, incitmeden yarınla ilgili endişe duymadan bu kampanyayı götüreceğiz" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR