CHP Genel Merkezi'nin belediye meclis üyesi adaylarının partiye kayıtlı üyelerle belirlenmesi, bunun yanısıra çiftli sıralara atama yapılacağını bildiren genelgesine meclis üyesi aday adaylarından büyük tepki aldı.

9 BİN ÜYEYE NASIL ULAŞALIM?

CHP Şahinbey ilçesinde önceki gün yapılan ve ilçe başkanı İbrahim Halil Özdemir başkanlık etitği toplantıda meclis üyesi aday adayları yönteme ve atamaya tepki gösterdi. Şahinbey'de ve Şehitkamil'de 9-10 bin civarında partiye kayıtlı üye var. Kayıtlı üyelerle yapılacak bir ön seçimin günler süreceğini, anlamsız olacağını dile getiren aday adayları, '8 Şubat'a ne kaldı. Biz kime nasıl ulaşıp kendimizi anlatalım. Bu haksızlık" dediler.

İLÇE BAŞKANLARI ANKARA'YA GİDECEK

Aynı gündemle dün de Şehitkamil'de bir toplantı gerçekleştirildi. Meclis üyesi aday adayları atamaya ve partiye kayıtlı üyelerle yapılacak bir ön seçime karşı olduklarını belirterek genel merkezin kararına tepki gösterdi. CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar, ve Şahinbey ilçe başkanı İbrahim Halil Özdemir, aday adaylarının tepkisini genel merkeze iletmek için önümüzdeki günlerde CHP Genel Merkezi'ne gideceklerini belirttiler.

Gerek Şahinbey, gerekse Şehitkamil meclis üyesi aday adayları 8 Şubat'ta yapılacak ön seçimin delegelerle yapılmasını ve atama yapılmamasını istiyor.

Meral KINACILAR