CHP'de çarşaf liste ile gidildiği için iki gün süren Olağan İl Kongresinde başkan, yönetim, kurultay ve disiplin kurulu üyeleri belli oldu. Nesrin Tuncel, Erdinç Tütüncüler ve Neşet Uçar'ın yarıştığı ve 593 delegenin oy kullandığı seçimlerde, Nesrin Tuncel 173 oy alarak bir CHP'nin yeni il başkanı olurken, ilk defa bir kadın il başkanı olarak da bir ilke de imza attı. Nesrin Tuncel'in 173 oy aldığı seçimlerde, Neşet Uçar 142 oy, Erdinç Tütüncüler ise 94 oy aldı. Kongrede 93 oy da geçersiz sayıldı.

YÖNETİMİN ÇOĞUNLUĞU UÇAR'IN LİSTESİNDEN

Neşet Uçar’ın anahtar listesinden 16 kişi girerken, başkan seçilen Nesrin Tuncel’in listesinden ise 8 isim yönetim listesine girebildi.

İŞTE CHP'NİN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

Nesrin Tuncel'in il başkanlığına seçildiği kongrede Özgür Alagöz, Yelda Özdemir, Sevilay Kale Çete, Murat Çalışkan, Hasan Ay, Ersin Atar, Ayten Baydar, Oya Yazgan, Miray Çankaya Bulut, Şerife Benli, Ali Sayın, Hüseyin Torun, Halil Acıoğlu, Cemal Koca, Hasan Hurşit Yıldırım, Barış Budumlu, Ural Yıldırım, Gazi Çiftçi, Kemal Çevik, Ali Pir, Necla Everenci, Ömer Yılmaz ve Mehmet Bayıltmış yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Meral KINACILAR