Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili adayları seçim çalışmalarında tempoyu artırdı. Hafta sonu büyük bir coşku ve yoğun bir katılımla gerçekleşen ‘iktidara yürüyüş ve aday tanıtım’ toplantısının ardından CHP adayları ilçe ve köyleri arşınlıyor. Pazar sabahı muhtarlarla kahvaltıda buluşan CHP adayları, Şehitkamil İlçe Başkanlığı’nda yaklaşık 15 ailenin CHP’ye katılım sağlamasının ardından Nizip’e bağlı Arıl, Tılfar, Orul ve diğer civar köyleri ziyaret etti. Ziyaret edilen köylerde büyük ilgiyle karşılanan heyet, CHP’nin Türkiye ve Gaziantep’e yönelik projelerini aktardı, bu projelerin hayata geçirilmesi için yurttaşlardan destek istedi.

GEREKEN CEVAP VERİLECEK

Ziyaretler sonrasında bir açıklama yapan CHP Gaziantep 1. Sıra milletvekili adayı Akif Ekici şunları söyledi: “Halkımız, ülkemizin bir kişinin iki dudağının arasında yönetilmesini kabul etmediği için, 7 Haziran seçimlerinde AKP’ye ‘dur artık’ dedi. Erken seçim ise, yine AKP’nin bu millete bir dayatması oldu. O süreçte partimiz, kendi menfaatlerini, ülke menfaatlerinin gerisinde tutarak, ülkemizin hükümetsiz kalmaması için tüm görüşmelere kapımızı açtı. Fakat halkın iradesini sindiremeyenler bizlere erken seçimi dayattılar. Bunun sorumlularını halkımız gördüler ve 1 Kasım seçimlerinde gereken cevabı misliyle vereceklerdir.”

SAMİMİ DEĞİLLER

Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerek kadro birikimi gerekse parti program ve politikalarıyla hükümet kurmaya hazır tek parti olduğunu vurgulayan Ekici, “7 Haziran seçimlerinde emekliler, işçiler, öğrenciler için söz verdiğimiz ve hükümet kurunca mutlak yerine getireceğimiz vaatlerimizi görenler ‘Kaynağı nereden bulacaksınız’ diyerek hedef saptırmaya çalıştılar. Fakat 1 Kasım erken seçimlerinde CHP’nin seçim vaatlerini çalarak, izimizden gitmeye çalışıyorlar. Samimi olmadıkları apaçık ortadadır” ifadelerini kullandı.

YERLİ VE MİLLİ ADAYLAR CHP’DEDİR

Cumhurbaşkanının 7 Haziran’da tarafsızlığını koruyamadığını, buna rağmen halkın iradesini ortaya koyarak AKP’nin tek başına iktidarına son verdiğinin altını çizen Ekici sözlerini şöyle tamamladı: “Halktan bu kez de ‘milli ve yerli’ milletvekili isteyen Erdoğan şunu çok iyi bilsin ki Gaziantep’te ve tüm seçim bölgelerindeki yerli ve milli adayların tamamı CHP’dedir.” HABER MERKEZİ