İl Başkanı Hayri Sucu, CHP'de olan parti içi demokrasinin hiç bir siyasi partide olmadığını belirterek, herkesin aday olma hakkının olduğunu söyledi. Sucu, "İsteyen herkes aday olabilir" dedi.

İSLAHİYE'DE İKİ ADAY YARIŞACAK

CHP'de ilçe kongreleri 21 Ekim'de Nurdağı ve İslahiye kongreleri ile start alacak. Nurdağı'nda mevcut ilçe başkanı Cahit Çirkin seçime tek liste ile girerken, İslahiye'de ise mevcut ilçe başkanı Mustafa Alıcı ve Aysun Demirel ilçe başkanlığı için yarışacak.

ŞAHİNBEY'DE İKİ ADAY VAR

Önümüzdeki Pazar günü CHP Şahinbey ilçe kongresi yapılacak. Mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın, meclis üyesi Yılmaz Kireçle başkanlık için yarışacak.

ÇOĞUNLUĞU TEK LİSTE

CHP taşra ilçelerde İslahiye'nin dışındaki tüm ilçelerde seçimlere tek liste gidilmesi bekleniyor.

28 Ekim'de Oğuzeli ilçe kongresinin yapılacağı CHP'de mevcut başkan İlhan Keskinsoy'un güven tazelemesi bekleniyor. Yine aynı gün Karkamış'ta da tek liste ile seçime gidiyecek. Karkamış ilçe başkanı Mehmet Polat'ın karşısına aday çıkması beklenmiyor. 4 Kasım Cumartesi günü ise Nizip ilçe kongresi yapılacak. Mevcut ilçe başkanı Haluk Kahraman seçimlere tek liste ile gidecek.

ŞEHİTKAMİL'DE ADAY SAYISI 3 OLABİLİR

5 Kasım'da Şehitkamil, Yavuzeli, Araban ilçe kongreleri yapılacak. Yavuzeli'nde Ali Yılmaz, Araban'da Mustafa Kayacı ile seçimlere tek liste ile gidilirken, Şehitkamil'de ise aday sayısının 3 olması bekleniyor. Umut Yılmaz ve Ömer Kılıç'ın yanısıra Murat Uslu'nun da ilçe başkanlığı için ismi geçiyor.

SUCU:DELEGE SEÇİMLERİNDE SIKINTI OLMADI

İl Başkanı Hayri Sucu, CHP'de olan parti içi demokrasinin hiç bir siyasi partide olmadığını belirterek, herkesin aday olma hakkının olduğunu söyledi. Sucu, "İsteyen herkes aday olabilir. Çoğu ilçede seçimlere tek liste ile gidilecek. Bunun da nedeni ilçelerdeki memnuniyet. Demekki ilçe başkanlarından memnuniyet varki aday olmuyorlar. Delege seçimlerinde de çok sıkıntı olmadı" diye konuştu.Meral KINACILAR