CHP İl kongresi öncesi adaylar çalışmalarını hızlandırdı. 20 Mart'ta Duru Düğün Salonu'nda yapılacak ve 590 kişinin oy kullanacağı seçimlerde Sait Köse, Hayri Sucu ve Nesrin Tuncel yarışacak. Hayri Sucu, il başkanı seçilirse olmazsa olmazının ön seçim olduğunu yinelerken, Sait Köse, en donanımlı ekibe sahip olduklarını söyledi.

KÖSE:EN DONANIMLI EKİP BİZİZ

Sait Köse, çalışmaların iyi gittiğini, ancak delegenin iradesinin, sonucun sandıkta belli olacağını söyledi. Çalışmalar sırasında delegelerden olumlu mesajlar ve teveccühler aldıklarını belirten Köse, "En donanımlı ekibin bizim ekip olduğunu söylüyorlar. Bu anlamda övgüler alıyoruz. Bunu bize geri dönüşler kanıtlıyor" dedi.

DELEGE ALTYAPIMIZ SIKINTILI

Tek üzüntülerinin delege altyapısının sağlıklı olmaması olduğunu söyleyen Köse, "İlçelerde sağlıklı bir delege tesbiti yapılmamış. Bu önemli bir sıkıntı. Bu gruplaşmaları beraberinde getiriyor. Bu gruplaşan delegelerden bize oy gelir mi? Çok fazla bir beklentimiz yok. Biz akli selim, objektif olan, belli kriterlerin üzerinde duran, delegelerin teveccühünü bekliyoruz. Biz bir algı yaratmaya çalışıyoruz. CHP'nin iyi yönetilmesi için, donanımlı insanlardan oluşan bir yönetimle geliyoruz. Bu yönetim sadece CHP'li değil partinin dışından insanlarında olacağı bir yönetim olacak" diye konuştu.

SUCU:YÜZDE 90'INA ULAŞTIM

CHP il Başkan Adayı Hayri Sucu, delegelerin yüzde 90'ına ulaştığını, söylediklerinin, onların beklentileriyle örtüştüğünü belirterek, "Etkin partililer, mahalle görevlilerine, bütün üyelere ve delegelerine yetişiyorum" dedi.

ÖN SEÇİM OLMAZSA OLMAZ ŞARTIM

Sucu, bu partide yıllardan beri çok hatip gördüğünü, bunların yaptıklarıyla konuştuklarının hiç bir zaman örtüşmediğini belirterek, "Bizim söylediklerimiz ile yapacaklarımız örtüşecek. Benim tanıdığım bir kaç tane hatip var her kongrede güzel güzel konuşurlar. Hiçbir zaman söyledikleriyle yaptıkları örtüşmedi. Örgüt beni de tanıyor, diğerlerini de tanıyor" dedi.

Ön seçimin olmazsa olmazı olduğunu dile getiren Sucu, "Milletvekilliğinde sıralamaya girmeyenlerin kaçmasının önüne geçeceğim. İl başkanlığına seçilirsem, seçim zamanı istifa edip biryerlere aday olmayacağım" dedi. Meral KINACILAR