3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak olan kurultayda PM üyeliği için CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ, eski Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı'nın yanısıra, Ali Şahin, Merve Altınbaş ve Mehmet Turan Gündoğdu'nun aday olacağı öğrenildi.

BÜYÜK YARIŞ

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı 3-4 Şubat'ta yapılacak. Kurultayda Genel başkanlık seçiminin yanı sıra Parti Meclisi de belirlenecek. 60 kişilik PM listesine girebilmek için Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de büyük bir yarış var. CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ'ın yanısıra Bektaş Şarklı, Ali Şahin,Merve Altınbaş ve Mehmet Turan Gündoğdu'nun da PM'ye aday olacağı öne sürüldü.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR

Av. Bektaş Şarklı, PM'ye aday olduğunu günler öncesinden sosyal medya hesabından duyurdu. Şarklı, "Adalet,Barış, Eşitlik, Demokrasi ve İnsan Hakları Mücadelesini çözüm odaklı başka bir kulvarda sürdürmek, iktidarın tek partili faşizan uygulamalarına birlikte daha kuvvetli karşı durmak, Özgürlükçü, Çoğulcu ve Demokratik bir Anayasa ve TBMM mücadelesi vermek, Demokratik Kitle Örgütleri ve STK'larla birlikte iktidar alternatifi olacak ortak çalışmalar ve projeler üretmek adına adayım" dedi.

GÜNDOĞDU'DA AÇIKLADI

Mehmet Turan Gündoğdu da, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Aydın,demokrat, çağdaş, özgür, devrinci duruşumuzla CHP'de yapılabilir. Halka umut veren güven veren, halk kitlesinde heyecan yaratacak projelerle gündeme taşımamız gerekir. Bu nedenle parti meclisine adayım. Gaziantep'in değil Türkiye'nin sesi olmak istiyoruz. Başarı hepimizin başarısı olacaktır" dedi. Meral KINACILAR