CHP Genel Merkezi, Gaziantep'te ön seçim yapılmasına karar verdi. Hafta başında Ankara'ya giden il ve ilçe teşkilatlarının isteğine olumlu bulan genel merkezin, Gaziantep ile birlikte 5 ilde daha ön seçim yapılmasını kararlaştırdı.
CHP Parti Meclisi Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında genel merkezde toplandı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, 6 ilde ön seçim yapma kararı aldıklarını bildirdi. Erdem, Aydın, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Muğla ve Sivas'ta ''basit aday yoklaması denilen yöntemle kongre delegelerinin katılımıyla ön seçim gerçekleştireceklerini'' bildirdi.
Erdem, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Muğla'da ikinci, Mersi'de de birinci ve üçüncü sıraların kontenjan için ayrıldığını, ön seçim sonucuna göre gerekli görülmesi halinde bu sıralardaki adayların parti yönetimince belirleneceğini kaydetti. Erdem, ön seçimde tabanın, seçmenin talepleri doğrultusunda bir sonuç alınması halinde kontenjanın kullanılmayabileceğini ifade etti.
Milletvekili aday adaylarının başvurularının bugün sabah saat 10.00'dan itibaren genel merkezde kabul edileceğini kaydeden Erdem, başvuru süresinin 22 Mayıs saat 18.00'de sona ereceğini söyledi. Eşref Erdem, aday adaylarından alınacak ödenti miktarının ise Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından belirleneceğini bildirdi.
Erdem, PM toplantısında solda birlik konusunun da gündeme geldiğini ifade ederek, bu konudaki çalışmaları sürdürerek sonuçlandırmak üzere MYK'ya yetki verildiğini ifade etti.
DSP ile sürdürülen temasların sonuca ulaştırılması konusunda CHP açısından hiçbir sorun bulunmadığını ifade eden Erdem, bütünleşmeyi amaçlayan bir seçim işbirliğini gerçekleştirmeye hazır olduklarını kaydetti.
Bir soru üzerine olanaklar el verdiği ölçüde büyük önem verdikleri gençlerin ve kadınların aday listelerinde yer almasını istediklerini kaydeden Erdem, ancak bir kota uygulamasını düşünmediklerini söyledi.