CHP Şehitkamil İlçe Yönetiminden 4 kişi, Yüksek Disiplin Kurulu'nun, ilçe başkanı Mehmet Atar ve 5 kişi hakkında meclis üyesi adaylığı için yapılan seçimlere hile karıştırdıkları iddiasıyla il disiplin kurulunun verdiği kararı onaması üzerine görevlerinden istifa etti.

AĞIR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ

İl başkanlığına istifa dilekçelerini sunan Kadir Yemişen, Ersin Sazlık, Mustafa Öztürk ve Zeliha Karadal il başkanlığına dün istifa dilekçelerini sundu. Av. Zeliha Karadal, ilçe yönetim kurulu üyeliğinden istifa etme gerekçeleriyle ilgili şunları söyledi:"Yerel seçimler öncesi yapılan ön seçimde bazı sıkıntılar yaşandı. Beklentimiz sağlıklı bir soruşturma ve işlenen parti suçlarının gerektiği gibi cezalandırılmasıydı. Ancak ne sağlıklı bir soruşturma ne de etkili bir cezalandırmaya yönelik işlem yapılmadığını görüyoruz. Yaralanan vicdanımız ve onarılmayan adalet duygumuzla, ağır hayal kırıklığı yaşamaktayız. Partide dürüstçe ve doğru işlerin yapılması, partinin büyümesi, değişip dönüşmesi için mücadele ederken, bu kadar ağır bir bedel ödemek gerektiğini, yapılanın, yapanların yarlarına kar kaldığı zamanlardan geçeceğimizi düşünmemiştik."

KESİN ÇIKARMAYDI

'Ülkede genel anlak ve değerler yıpranması, bizim örgütümüzde de alıp başını gitmiş' diyen Zeliha Karadal, "Arkadaşlarımla birlikte öfkemizi ve kırgınlığımızı anlatabilmemiz bu koşullarda mümkün görünmüyor. Ortada kesin çıkarma cezasını gerektiren bir fiil olmasına ve hukuki nitelemesi açıkça yapılarak disipline gönderme kararı verilmesine rağmen, fiilin niteliğinde hataya düşülerek, kesin çıkarma cezasının dışıda basit bir karar verilmesini anlayamadık. Parti içi seçimlere hile karıştırmak fiilinin cezası açıkça ve tartışmasız, kesin çıkarmaydı. Burada düşülen hataları Yüksek Disiplin Kurulu inceler, yanlışı düzeltir diye umduk. Sonunda bu noktaya geldik" dedi. Meral KINACILAR