CHP Gaziantep İl Yönetim kurulu üyeleri, milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi için karar aldı. İl Başkanı Akif Ekici kararı, 'Genel Başkanla ön seçim için görüştüm. Tekrar bu metni imzalamam kendisine karşı güvensizliğim olduğunu düşündürür. Tekrar mektup mu yazayım, ayıp değil mi?" diye imzalamayınca, ortam gerildi. İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanlarının tamamı, çok sayıda meclis üyesi ve disiplin kurulu üyelerinin imzaladığı karar genel merkeze fakslanırken, Akif Ekici, "Ben ön seçimi söyleyenlerden 50 kat daha fazla istiyorum. Kendilerine yazın, imzalayın hatta sizin için randevu alayım, bizzatta gidin görüşün dedim. Daha ne yapmam lazım. Ama gerekirse imzalarımda. Eğer rahat edeceklerse basın toplantısında milletin huzurunda imzalarım" dedi.

EKİCİ:GENEL BAŞKANLA BİZZAT GÖRÜŞTÜM

Çarşamba günü Gaziantep'te olacak Genel Başkanla hem programı hem de ön seçimi görüştüğünü söyleyen Ekici, "Genel Başkana Gaziantep'te mutlaka ön seçim olması gerekir dedim. Partili partisiz herkes ön seçim istiyor dedim. Bende canı gönülden tüm samimiyetimle ön seçim olmasını istiyorum. Bununla ilgili bizde üzerimize düşeni yapalım dedim. Gaziantep'te ön seçim yapalım, ön seçime riayet edelim dedim. Sayın Kılıçdaroğlu da, değerlendireceğini söyledi. Gaziantep'in durumunu biliyorum dedi" diye konuştu.

AYIP OLMAZ MI?

'Ben her yere, her zaman imza atarım, karar defterine de atarım' diyen Ekici, "Fırsat bilicilerle, basit polemiklere girmek istemiyorum. Ben kapalı kapılar ardında gizli tavırlar içerisinde olan biri değilim. Ön seçimi söyleyenlerden 50 kat daha fazla istiyorum. Örgütümde Gaziantepli de beni iyi tanır, kimse beni yıpratamaz. Ben genel başkanla görüşmüşüm. Tekrar mektup mu yazayım, ayıp değil mi dedim. Ön seçimin sonuna kadar yanındayım ve mücadelecisiyim. Evvel gün görüşmüşüm, koca genel başkan, değerlendireceğiz dedi. Hemen fırsatçılar Akif böyle dedi diyorlar. Bunlarla biryere varamazlar. Demokratik davranışı hayatımın her noktasında uygulayan birisiyim. Kendilerine yazın, imzalayın hatta sizin için randevu alayım, bizzatta gidin görüşün dedim. Daha ne yapmam lazım. Ama gerekirse imzalarımda. Eğer rahat edeceklerse basın toplantısında milletin huzurunda imzalarım" şeklinde konuştu. MERAL KINACILAR