CHP'de Şahinbey ilçesinin olağanüstü kongreye gitmesi için toplanan imzaların sayısı tartışma konusu oldu. CHP Şahinbey İlçe Başkanı İbrahim Halil Özdemir, olağanüstü kongre için 204 imzanın gerektiğini söylerken, imzacılar ise 193 imzanın yeterli olduğunu söylüyor.

OLAĞAN KONGRE BEKLENECEK

CHP Şahinbey İlçe Başkanı İbrahim Özdemir, imzaların incelemesinin sürdüğünü, önümüzdeki Pazartesi günü olağanüstü kongre olup olmayacağı konusunda nihai kararı vereceklerini söyledi. Özdemir, "Getirdikleri imza yeterli değil. 204 imza gerekiyor. Kendileri 205 diye getirdiler. Sayfanın birini iki defa çoğaltmışlar. Birisi mükerrer imzalanmış, bir tane istifa eden adama imzalatmışlar, 6 tane de gününden sonra imza attırmışlar. 8 tane de çekilen var. Şu anda 180 civarında imza var. Şu an yapılan tesbit var. Haftaya pazartesi günü karar vermemiz gerikiyor. 15 günlük süre doluyor. Şu anda olağanüstü kongre yok. Olağan kongreleri bekleyeceğiz" dedi.

193 İMZA ŞART

İmzacılar ise İl ve ilçenin komik açıklamalar yaptıklarını belirterek, "4 imza geçersiz sayılmış. Net imza sayımız 201. Olağanüstü kongre için 193 imzayı bulmamız yeterli. Israrla bizi kaos ortamına çekmeye çalışıyorlar" dediler.

Meral KINACILAR