CHP'de önceki gün yönetim kurulu toplantısında Şahinbey'de Cahit Bingöl, Şehitkamil'de Ali Peri'nin aday gösterilmesi için karar alındığı ve il başkanının bu kararı genel merkeze ileterek, bu isimlerin görevi kabul etmeleri için genel merkez yetkililerinin devreye girmelerini isteyeceği öğrenildi. Öte yandan, il yönetiminin bu kararını duyan Cahit Bingöl, 'büyükşehir belediye başkanlığı için yola çıktığını, ilçeyi kabul etmeyeceğini belirtirken, Ali Peri ise, kendisini bu konuda arayan kimsenin olmadığını söyleyerek sessiz kalmayı tercih etti.

AĞIRLIĞINIZI KOYUN

CHP İl Yönetiminin ilçe belediye başkan adaylarını görüştüğü son yönetim kurulu toplantısında Şahinbey için Burhan Cahit Bingöl, Şehitkamil için ise Ali Peri üzerinde karar kıldığı öne sürüldü. Toplantının ardından Ankara'ya giden İl Başkanı Mehmet Gökdağ'ın Genel Sekreteri Billun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Bülent Tezcan, Gökhan Günaydın ve Umut Oran'dan oluşan 5 kişilik komisyona Şahinbey için Cahit Bingöl, Şehitkamil için Ali Peri'yi önereceği ve bu isimlere adaylık için ağırlıklarını koymalarını isteyeceği öne sürüldü.

BİNGÖL AÇIK KONUŞTU

CHP il yönetiminin aldığı kararı duyduğunu ancak ilçe belediye başkan adaylığını düşünmediğini söyleyen Cahit Bingöl, "Benim iİlkelerim var, duruşum belli. Ben bu işten ekmek yemiyorum. Hedefi yürüttüm, bir noktaya getirdim. Ancak aday olmayı başaramadım. Başarısız bir strateji yürüttüm. Özeleştirimi yapıyorum. Nerede hata yaptım, bunları ortaya çıkarıyorum" dedi.

ARKADAŞLARIMA HAKSIZLIK OLUR

14 ay önce büyükşehir için yola çıktığını, Büyükşehire aday gösterilmemesi halinde Şahinbey ve Şehitkamil'i kabul etmeyeceğini söylediğini hatırlatan Bingöl, "Ben büyükşehir için emek sarfettim, ilçelerde de emek sarfeden arkadaşlarım var. Ben hiçbir yere atlama taşı olarak kullanmam. Bunu onursuzluk sayarım. Belli bir yapıda bir adamım. İlçeleri kabul etmem arkadaşlarıma haksızlık olur. Ben abi ne iş olursa yaparım diyen biri değilim.

Ben büyükşehir için yola çıktım. Ancak büyükşehir için aday gösterilmedim kendimi başarısız görüyorum. Hem ilçeleri kabul etmeyeceğimi daha önce Genel Başkanımıza da söyledim, kendisi biliyordu" diye konuştu.

FATMA HANIM DA DUYSUN

Büyükşehire aday gösterilmesi ve kazanması durumunda yapmak istediği birkaç projeden bahseden Bingöl, "Bu şehri betonarme yapıdan kurtarmayı, çocuklarımızın büyürken ayaklarının toprağa değebileceği bir yapının oluşmasını sağlamayı hedefliyorum. İnsanların gülerek gezmesini isterim. Yeşil bir Gaziantep istiyorum. Fatma hanımda duysun. Park bahçelerde internet bedava olsun. Ayrıca Gaziantep'in çöpü bir enerji deposudur, uygun teknolojiyle Gaziantep'in çöpünden elektrik üretilebilir. Ben gelseydim bunları yapacaktım." Bingöl, Şahinbey ve Şehitkamil'e birer tane seçim bürosu açarak partisinin başarısı için çalışacağını sözlerine ekledi.

PERİ SUSKUN KALMAYI TERCİH ETTİ

Ali Peri, il yönetiminin aldığı karardan bir haberinin olmadığını belirterek, "Beni arayan soran olmadı. Varsayımlar üzerinde konuşmak doğru değil. Ankara'dan beni ararlarsa görüşümü bildiririm" diyerek yorum yapmaktan kaçındı. Şahinbey'de Cahit Bingöl'ün kabul etmemesi durumunda mevcut aday adayları Erdinç Tütüncüler, Av. Deniz Kurtoğlu, Ayten Şahin'in yanısıra, Fethi Albayram ve Muzaffer Ertürk'ün isimleri de adaylık için geçiyor. Şehitkamil'de ise Ali Peri'nin adaylığı kabul etmemesi halinde, Şevket Demircioğlu, Vahap Öztürk, Melih Meriç ve Mehmet Atar'ın isimleri üzerinde duruluyor. Meral KINACILAR