Büyükşehir ve 9 ilçede varlık gösteremeyen, meclis üye sayıları bir önceki döneme göre düşen CHP'de, bir şok da Şehitkamil'de yaşandı. Büyükşehir'e 2 meclis üyesi gönderen CHP'de, oyların yeniden paylaşımı sonucu meclis üyesi sayısı 1'e düştü. Buna göre Şehitkamil'den Büyükşehir'e sadece Mehmet Sucu gidecek.

Şehitkamil'de Ak Parti'nin itirazı üzerine meclis üyesi paylaşımı yeniden yapıldı. Yapılan hesaplamaya göre, Mehmet Murat Özgüler, Mustafa Dinçoğlu, Ayşe Teymur, Eyyup Eruslu, M.Ali Çiftçi, Ümmügülsüm Avcı, Mehmet Alparslan Gökçek'in yanısıra Turgut İhsan Tan da büyükşehire gitmeyi garantiledi. CHP ise sonuca itiraz etti. CHP'nin itirazı kabul edilirse Hasan Çolak, kabul edilmemesi durumunda Turgut İhsan Tan büyükşehir meclis üyesi olacak.

YÜKSEK SEÇİM KURULUNA GİDECEĞİZ

CHP İlçe Başkanı Mehmet Atar, Hasan Çolak ve Mehmet Sucu ile birlikte dün ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu. CHP'nin bir meclis üyesi kaybetmesinin sistemden kaynaklanan bir hatadan kaynaklandığını belirterek, "İlçe seçim kuruluna itiramızı yaptık. Buradan bir sonuç alamazsak il seçim kurulu, oradan da yüksek seçim kuruluna kadar gideceğiz. Şahinbey gibi bizimde 2 meclis üyesi çıkarmamız gerekiyor" dedi. Meral KINACILAR

SON DURUMDA LİSTE NASIL OLUŞTU ?

AK PARTİ LİSTESİ

MEHMET MURAT ÖZGÜLER

MUSTAFA DİNÇOĞLU

AYŞE TEYMUR

EYYUP ERUSLU

MEHMET ALİ ÇİFTÇİ

ÜMMÜGÜLSÜM AVCI

MEHMET ALPARSLAN GÖKÇEK

TURGUT İHSAN TAN

MURAT ŞAHİN

SEDAT ARIKAN

MEMİK TERLEMEZ

MEHMET YILMAZ

AYŞE GÜLŞEN ÖZBAKKAL

FEYZULLAH KILIÇ

ŞERAFETTİN HASGÜL

MEMET ORHAN DEMİRHAN

ELİF KORKMAZ

MEHMET SELİM GÖZEN

HÜLYA KILIÇ

SONGÜL KÖSEOĞULLARI

HALİL UĞUR

MEHMET KARAKURT

ALİ İHSAN AYDINGÜLER

ENGİN ATEŞSÖNMEZ

MEHMET CEVAT ENSARİ

ENGİN SÖKMEN

MEHMET YILDIZ

ALİ KÜRŞAD BOZBAŞ

MUSTAFA KAYGUSUZ

MEHMET ALİ ZAPTİYEOĞLU

HAMDİ KELEŞ

KONTENJAN

VEYSEL AKBAĞ

MEHMET HAYRİ ÖZKEÇECİ

ORHAN DURUR

ABDULHALİM AÇAR

AHMET EVİZ