CHP Genel Merkezi, il, ilçe teşkilatlarının koalisyonla ilgili acil önerileri için illere faks geçti. CHP İl Başkanı Sait Köse, Gürsel Tekin ve Tekin Bingöl imzasıyla gelen yazıyla ilgili il, ilçe teşkilatlarıyla görüştüklerini ve en kısa sürede genel merkeze rapor vereceklerini söyledi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, CHP Genel Merkezinin teşkilatın koalisyonla ilgili düşüncesini sorduğunu belirterek, " Ankara dışındaki teşkilat toplum ne bekliyor. İlin ilçelerin duruşu, görüşü, isteniyor. Koalisyonla ilgili neler düşünüyoruz bizden bunlarla ilgili bir değerlendirme isteniyor. Faks Pazartesi günü geldi. Tabi bu yazıdan önce ben 7 ilçeyi dolaştım. bu konuda da gittiğimiz yerlerde sadece teşkilat değil partili arkadaşlarında görüşlerini aldım. Yazılı olarak koalisyonla ilgili düşüncelerimizi Ankara'ya en kısa sürede ileteceğiz" dedi.

YANLIŞIN HESABI SORULMALI

Köse, şu parti bu parti demediklerini, CHP'nin ilkelerinden ödün verilmeden, küçük tavizler verilebileceğini, örneğin asgari ücretin 1500 değil de 1400 veya 1350 TL olabileceğini belirterek, "Kurulacak koalisyonda 13 yıllık yanlışın hesabı da sorulmalı" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR