CHP Şahinbey İlçe Yönetimi, olağanüstü kongre için toplanan imzalarla ilgili kararı açıklamak için düzenlediği basın toplantısında gündemi Soma'da patlama nedeniyle değiştirdi. CHP Şahinbey İlçe Başkanı İbrahim Halil Özdemir, "Ülke sorunları bizim kendi içimizdeki sorunlardan önemli. Gündemi değiştirmek zorunda kadık" dedi.

ONLAR ŞEHİT

CHP Şahinbey'de Soma'da hayatını kaybedenler için 1 dakika saygı duruşu yapıldı. İlçe Başkanı İbrahim Halil Özdemir, bu insanların tedbirsizlik yüzünden hayatlarını kaybettiğini belirterek Ak Parti hükümetini eleştirdi. Özdemir, "Soma'da hayatını kaybedenlere şehit diyoruz. Çünkü onlar görevi başında öldüler. Ak Parti döneminde iş kazaları arttı. Daha fazla kar etme zihniyeti yüzünden insanların hayatı hiçe sayıldı. Hükümete şunu sormak istiyorum. Taksim'deki olaylarda alınan geniş güvenlik önlemleri neden Soma için alınmıyor. Bu kader değil. Kaderse neden Çin'de, Ortadoğu'da, Avrupa'da olmuyr. Hep Türkiye'de oluyor. Burada tedbirsizlik ve daha fazla kar etme hırsı var" diye konuştu.

YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Daha önce CHP Milletvekili Özgür Özel'in Soma ile ilgili araştırma komisyonu kurulmasını istediğini belirten Özdemir, "BDP ve MHP buna destek verdi, ancak AK Parti reddetti. Ve yandaşlara peşkeş çekildi. İnsanların hayatını ucuz gördükleri için reddettiler. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Yazık" dedi.

HALKA KENDİMİZİ ANLATACAĞIZ

İbrahim Halil Özdemir, seçimlerde projelerinin olduğunu ve bunları halka anlattıklarını belirterek, "İnsanlar yardımlar kesilir korkusuyla Ak Parti'ye oy veriyor. Bir de Başbakan CHP'yi hep 40'lardan önceki dönemiyle eleştiriyor. Yeni dönemi eleştirmiyor. O dönemde kapatılan bir camiyi, Dersim'i konuşuyor. Uludere'yi, Reyhanlı'yı Gezi Parkı'nı konuşmuyor. İsmet Paşa'nın asker kaçağı olduğu söylemini alkışlayan bir halk var. Biz şapkamızı önümüze alıp düşünmeliyiz. Yanlışlarımızı ve yöntemleri tartışacağız. Halka kendimizi daha fazla anlatacağız" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMA BAKANI İSTİFA

CHP'li Ahmet Daş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in istifaya çağrılması konusunda CHP yönetimlerinin bir çalışması olup olmayacağını sordu. Özdemir de, "Yarın postaneden Bakanın istifası için bir faks eylemimiz olacak" dedi.

Özdemir, toplantı sonrası olağanüstü kongre için toplanan imza sayısının yeterli olmadığını söyledi.

Meral KINACILAR