CHP Genel Merkezi tarafından geçici il başkanlığına atanan eski Turizm Bakanı Abdulkadir Ateş'in çalışacağı yönetim belli oldu. Ateş'in talebiyle yönetimdeki isimler ilçe yönetimleri tarafından belirlendi. Abdulkadir Ateş ile birlikte CHP'yi 45 günde seçime götürecek isimler Ali Şahin, İsmail Tümer, Mehmet Ali Tabur, Mustafa Kaplan, Metin Göğebakan ve Av. Mehmet Uçar oldu.

ŞENLİK HAVASINDA

Abdulkadir Ateş, kendisiyle birlikte çalışacak 6 kişiyi ilçe yönetimlerinin belirlediğini, bunun en demokratik yol olduğunu ve bunu kendisinin önerdiğini söyledi. Ateş, Şahinbey'in Ali Şahin Şehitkamil'in İsmail Tümer, Nizip'in Mehmet Ali Tabur'u önerirken, İslahiye-Nurdağı'nın Mustafa Kaplan, Oğuzeli ve Karkamış'ın Metin Göğebakan, Araban ve Yavuzeli ilçe yönetimlerinin ise Av. Mehmet Uçar'ın ismini verdiğini belirtti.

Pazar günü Gaziantep'e gelecek olan CHP'nin geçici il başkanı Abdulkadir Ateş, 45 günlük süreyi beklemeyeceğini ve yasal sürenin dolmasıyla seçimi demokratik bir ortamda, bir şenlik havasında yapacaklarını söyledi.

İYİ BİR YÖNETİM

Demokratik bir ortamda, herkesin özgür iradesiyle oyunu kullanacağı, barış ve kardeşlik içinde bir kongre yapacaklarını belirten Ateş, "Türkiye'yi yeniden kurtarmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Gerek içerden gerek dışarıdan ülkemiz işgal edilmiş, acınacak duruma düşürülmüştür. Ülkemizi bu hale düşüren yönetimlerden Türkiye'yi kurtarmak için çaba göstereceğiz" dedi. Gaziantep'te iyi bir yönetim oluşacağını, geçici yönetim olarak herkese eşit yakınlıkta olacaklarını belirten Ateş, "Tarafsız, CHP geleneklerine uygun, CHP ahlakını iyi bilen insanlar olarak şenlik içerisinde, demokratik bir yarışı gerçekleştirmeye çalışacağız" dedi. Meral KINACILAR