CHP Gaziantep olağan il kongresi 29 Kasım günü Binbir Gece Düğün Salonu'nda yapılacak. Erdinç Tütüncüler, Nesrin Tuncel, Neşet Uçar ve Mahmut Öztürk'ün yarışacağı seçimlerde 600 delegenin oy kullanması bekleniyor. Günlerdir çalışmalarını son hızla sürdüren adaylar seçim öncesi Gazetemize konuştu.

TÜTÜNCÜLER:SİYASİ HEYECAN GERİ GELECEK

Erdinç Tütüncüler ise, yoğun bir şekilde partililere ulaşmaya çalıştığını belirterek, bu seçimlerden partinin güçlenerek çıkacağını söyledi. Tütüncüler, "Uzun süredir örgüt sesini duyuramıyordu. Örgüt iradesi dışında kritik kararlar alınıyordu. Ön seçim yapılmamasından dolayı örgüt heyecanını kaybetmişti. Örgüt her iki genel seçimdede transfer adaylarla heyecanını kaybetmişti. Örgütümüz bu yüzden bu kongrede sesini duyurup örgüte dayalı bir siyasi iradenin oluşmasını istiyor. Örgüt partide tüm organların katılımcılıkla, partililerinde görüşünün alınarak siyasi rotanın belirlenmesini istiyor. Ahmet'in sözüyle Mehmet'in sözüyle partinin şekillenmesini, partinin dışa yönelik vitrininin oluşmasını istemiyor. Partili bu seçimde parti içi demokrasiyi tekrar yeşerterek sandıkta duruşunu sergileyecek. Bu seçim Gaziantep örgütünün tekrar siyasi heyecanına kavuşmasına vesile olacak" dedi.

TUNCEL:DELEGASYON YENİLİKTEN YANA

CHP'de bir ilke imza atarak ilk kadın il başkan adayı olan Nesrin Tuncel, delegasyonun yenilikten yana olduğunu belirterek, "Partililerimiz, söylemi olan, parti ideolojisinin yanında duran, bunu yeni sol söylemlerle harmanlayabilen, kimsenin adamı olmayacak, kapalı kapılar arkasından kimseye vaatte bulunmayacak bir başkan istiyor" dedi.

Tuncel, örnek çalışma modeli sergileyeceklerini ve bütün seçmeni kucaklayacak bir yönetim oluşturacaklarını belirterek, "Herkesi temsil eden bir yönetimle, yeniliklere imza atıp, partimizi bulunduğu noktadan çok daha yukarılara taşımanın gayreti ve çabası içerisinde olacağız" dedi.

UÇAR:ŞEHRİ TEMSİL EDECEĞİZ

Neşet Uçar, kazananın CHP ve demokrasi olması dileğinde bulunarak, "Kazanan Gaziantep olacak. Yönetimimizde bütün kademeler temsil edilecek. Şehri temsil edeceğiz. Bütün kitlelere hitap edebilecek yönetim kurulu oluşturacağız. İktidar vaad edeceğiz' diyen Uçar, "CHP'yi Gaziantep'te Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağız. Bir görevi olan ikinci bir görev talebinde bulunamayacak. Kenti tanıyan partiyi tanıyan insanlar yönetimde olacaklar" dedi.

ÖZTÜRK:KİMSE KRALIN ÇIPLAK OLDUĞUNA BAKMIYOR

Mahmut Öztürk, tüm delegelere ulaşmaya çalıştıklarını ancak bunda zorlandıklarını belirtti. Mahmut Öztürk, "Elimiz yettiğince, delegelere ulaşmaya çalışıyoruz. Zor bir süreç içerisindeyiz. Değişim değişim diyoruz ama bu delege yapısıyla hiçbir şey değişmeyecek gibi. Birileri tarafından yönlendirilen, kendi iradesiyle hareket etmekten uzak bir yapı var. Aday olurkende bunun güçlüğünü biliyorduk. Partinin ikbalini düşünürler diyoruz, ama maalesef insanların düşünceleri, bakışı değişmiyor. Kendi ikballerini partinin büyümesinden daha da önde görüyorlar. Umut ediyorumki kazanan partimiz olur. İyi temennilerde bulunmak gerektiğini düşünüyorum. Ne yapalım elimizden gelen bu. Kral çıplak diyoruz ama insanlar bir türlü kralın çıplak olduğuna bakmıyor. Padişahım çok yaşa diyorlar. Bazı kesimin partinin geleceği, partinin ileriye giteqmesi hiç umurlarında değil. Varsa yoksa 24 kurultay delegesi. Nasıl elde ederimde genel merkezde kendimi güçlü gösteririm derdindeler. Siyaset bu olmuş. Küçük olsun benim olsun diyorlar. ne il başkanı ne il yönetimi umurlarında değil" diye konuştu. Meral KINACILAR