CHP Genel Merkezinin dün almış olduğu karar Gaziantep'te büyük şok yarattı. Merkez Karar Yönetim kurulunun aldığı, Parti Meclisinin onayladığı karar dün açıklandı. Buna göre, Gaziantep'te ön seçim yapılmayacak. Adaylar genel merkez tarafından belirlenecek.

ÖN SEÇİM YAPILACAK DENİLMİŞTİ

Düne kadar partililere ön seçim yapılacak denilen CHP'de genel merkezin kararı büyük şok yarattı. Tepki gösteren partililer, genel merkezin bu tutumunun partiye seçimlerde zarar vereceğini savundu.

HANGİ İLLER VAR

CHP'de genel merkezin aldığı karara göre Gaziantep'in milletvekili adayları için izleyeceği yolun nasıl olacağı merak ediliyor. Parti Genel Merkezinden alınan bilgiye göre Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Van, Yalova ve Eskişehir seçim bölgelerinde ise merkez yoklaması kararı alındı.Ön seçim yapılacak olan iller ise şunlar: Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Uşak ve Yozgat. Bu seçimler hakim huzurunda gerçekleşecek.